5.06.2014

Αγώνας απέναντι στην πολιτική του δήμου από το Γουδή ως την Ακαδημία Πλάτωνος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Δήλωση του Νίκου Σοφιανού υποψήφιου δημάρχου Αθήνας με τη Λαϊκή Συσπείρωση μετά τη συνάντηση με την Επιτροπή Αγώνα Γουδή


        Μετά τη συνάντηση που είχε ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με την Επιτροπή Αγώνα Γουδή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

        «Διεκδικούμε τη συνολική ανάπλαση με τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου στο Γουδή, στον ενιαίο χώρο που περιλαμβάνει και τα 965 στρέμματα που ανήκουν στο Δήμο της Αθήνας, στο πλαίσιο του συνόλου των 4500 στρεμμάτων. Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχει ενιαίος δημόσιος φορέας στη δημιουργία και τη λειτουργία του πάρκου, ώστε να διαμορφωθεί σε χώρους αναψυχής και περιπάτου, παιδικές χαρές, αθλητικούς χώρους, και να αποξηλωθούν όλες οι κατασκευές στο χώρο - φιλέτο του πάρκου που παραχωρήθηκε στους επιχειρηματικούς ομίλους (Μπάντμιντον).

        Σε αυτή την κατεύθυνση συμβάλλαμε και στο δημοτικό συμβούλιο αυτά τα χρόνια και θα συνεχίσουμε την πίεση ώστε μια καταρχήν θετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να εκτελεστεί, ενώ θα επαναφέρουμε το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αμέσως μετά τις εκλογές, αλλά και στη Βουλή.
        Η διεκδίκηση για την ανάπλαση στο Γουδή συνδέεται με τον αγώνα που κάνουμε σε όλη την έκταση της Αθήνας, για τις αντίστοιχες αναπλάσεις στον Προμπονά, στην Ακαδημία Πλάτωνος, στα Κουντουριώτικα, στα Προσφυγικά κ.α. και την εκτέλεση δεκάδων απαλλοτριώσεων σε χώρους που έχουν χαρακτηριστεί ως χώροι πρασίνου και αναψυχής και κινδυνεύουν με αποχαρακτηρισμό λόγω της πολιτικής του Δήμου».



Αθήνα, 5/5/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: