3.13.2014

Το "Academy Gardens" είναι μια παρέμβαση με επιρροή σε τεράστια ακτίνα




Στη "Lifo" που κυκλοφορεί δημοσιεύεται η απάντηση της Επιτροπής Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνος στο άρθρο για το "Academy Gardens"


Στο άρθρο γίνεται επίκληση της μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου  η οποία διενεργήθηκε το 2008. Εύλογη η απορία ποια σχέση έχει η σημερινή κοινωνική - οικονομική κατάσταση με το 2008; Ας ρωτηθεί το ίδιο το Πανεπιστήμιο αν υιοθετεί τα ευρήματά του στο σήμερα.

Το Mall στο συγκεκριμένο σημείο είναι μια παρέμβαση με επιρροή σε τεράστια ακτίνα και μια μελέτη θα έπρεπε να ερευνήσει τις επιπτώσεις ανάλογα για περιοχές όπως το Περιστέρι που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το επίμαχο σημείο Αντίθετα, απ΄ όσο γνωρίζουμε,  η μελέτη περιορίστηκε στη συνοικία της Ακαδημίας Πλάτωνος.


Τέλος, θα πρέπει να αποφασιστεί αν ο αρχαιολογικός χώρος είναι κοντά ή μακριά. Η τελευταία απόφαση  του υπουργού ΠΕΚΑ κ. Γιάννη Μανιάτη μάλλον θεωρεί ότι είναι κοντά και γι’ αυτό δίνει την οδηγία να συνδεθεί με το “Academy Gardens” μέσα από πεζόδρομους, με τον Αρχαιολογικό Χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος.

 Η συζήτηση για τα εμπορικά κέντρα είναι μεγάλη και υπάρχουν άλλοι πολύ πιο ειδικοί να την αναπτύξουν. Είναι παράλογο, όμως,  να θεωρείται ως «αναπτυξιακό έργο» η κατασκευή εμπορικού κέντρου στην περιοχή που ο Πλάτωνας ίδρυσε την Ακαδημία του. Αν υπερισχύσει αυτή η λογική, μετά, ποια θα είναι η τύχη της Ακρόπολης;  

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία.
Επιτροπή Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνος


Δεν υπάρχουν σχόλια: