2.10.2014

Νερά στις τάξεις, βουλωμένες τουαλέτες, πτηνά και κουτσουλιές στα θρανία στα σχολεία της 4ης Κοινότητας


Από το blog http://platonsillogossto60.blogspot.gr
Βουλωμένες τουαλέτες για 480 μαθητές σε σχολείο της 4ης δημοτικής κοινότητας

Αποκάλυψη είναι η επιστολή της Ένωσης Γονέων της 4η δημοτικής κοινότητας προς το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη για όσα συμβαίνουν στα σχολεία, δημοτικά και γυμνάσια, της περιοχής μας. Κι όμως αυτοί οι δημοτικοί άρχοντες που τίποτε δεν γνωρίζουν για προβλήματα και κυρίως για λύσεις, λες και δεν ψηφίστηκαν για να βρίσκουν λύσεις, ετοιμάζονται να ζητήσουν πάλι την ψήφο των δημοτών. Κόβουν πίτες, κάνουν εκδρομές και γενικά άρχισαν να εμφανίζονται ως ...σωτήρες.

Η επιστολή της Ένωσης Γονέων για την κατάσταση στα σχολεία:

Θέμα: Προβλήματα υγιεινής που εγκυμονούν κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα των μαθητών του 54ου και 51ου Γυμνασίων, 27ου Γενικού Λυκείου και 67ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας .

Κύριε Δήμαρχε
Είναι η Δεύτερη φορά που το Δ.Σ. της Ένωσής μας απευθύνεται σε σας ζητώντας την δική σας παρέμβαση σε θέματα που αφορούν σχολικές μονάδες της 4ης Διαμερισματικής κοινότητας. Στο παρελθόν σας είχαμε επισημάνει ότι οι σχολικές επιτροπές του Διαμερίσματος δεν λειτουργούν έτσι που να λύνουν προβλήματα των σχολείων μας.
Αναγκαζόμαστε λοιπόν να ζητήσουμε τη δική σας βοήθεια αφού στο 4ο Δημοτικό διαμέρισμα όλοι δηλώνουν αναρμόδιοι σε θέματα των σχολείων και ο ένας ρίχνει στον άλλον τις ευθύνες.
Δυστυχώς οι πρόεδροι των σχολικών επιτροπών καταναλώνονται σε προσωπικούς παραγοντισμούς, αντιπαραθέσεις με διευθυντές σχολείων και κόντρες με την Ένωση γονέων οι οποίες έχουν αρνητικό αντίκτυπο στα σχολεία της περιοχής μας.

Αν λοιπόν δούλευαν σωστά και ενδιαφέρονταν για τα σχολεία μας οι κάθε λογής επιτροπές του Δήμου δεν θα υπήρχε πρόβλημα στις τουαλέτες του 54ου Γυμνασίου το οποίο, σας ενημερώνουμε ότι έχει συγχωνευθεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς .Ο χώρος αυτός δεν έπρεπε να φιλοξενεί τόσους μαθητές , διότι δεν είχε τις κατάλληλες προϋποθέσεις και κυρίως υπήρχε πρόβλημα με τις τουαλέτες του. Είχε επισημανθεί από πλευράς μας πριν γίνει η συγχώνευση αλλά ουδείς έλαβε υπόψη τις αντιρρήσεις και τις ενέργειες μας. Ούτε η πρόεδρος της αντίστοιχης σχολικής επιτροπής είχε πρόβλημα με την συγχώνευση αφού ουδέποτε βοήθησε στο θέμα αυτό με παρέμβασή της. Έτσι ο χώρος φιλοξενεί τους 480 μαθητές με βουλωμένες και τρισάθλιες τουαλέτες και λίγες ως προς τον αριθμό τους για το σύνολο των παιδιών. Τα αντίστοιχα αιτήματα προς τη σχολική επιτροπή για το θέμα αυτό δεν βρίσκουν ευήκοα ώτα.

Η συνέχεια σε ολόκληρη την επιστολήσ το blog του Συλλόγου Γονέων http://platonsillogossto60.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: