1.17.2014

Υπουργικές συναντήσεις επενδύσεων με όσους δεν πληρώνουν φόρο!

Δημοσιεύθηκε σήμερα στον Τύπο η πληροφορία πως ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ν.Μηταράκης θα συναντηθεί με εκπροσώπους της της Artume SA. η οποία διαφημίζει και προωθεί την κατασκευή του Academy Gardens στο πρώην Μουζάκη.

Ο κ. υφυπουργός μάλλον θα πρέπει να ενημερωθεί πλήρως για αυτή την υπόθεση. Γιατί έχει πολύ βάθος και πολλά επίπεδα. Η υπόθεση στην ιστορική περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνα ξεκίνησε το 2009 κι όποιος βάλει την υπογραφή του, δεν θα πρέπει να είναι τουλάχιστον ενημερωμένος για τις πολιτικές ευθύνες που αναλαμβάνει;
Η Artume έχει πρωταγωνιστήσει σε δεκάδες δημοσιεύματα του Τύπου τα τελευταία δυο χρόνια με σαφείς τις ενδείξεις για τις στενές διαπλοκές με υπουργικά γραφεία προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και για τις απαιτήσεις της επενδυτικής εταιρείας η οποία στην Αθήνα διαθέτει ένα μόνο γραφείο με λειτουργία ενός τηλεφώνου.
Μόλις πρόσφατα στην "Εφημερίδα τνω Συντακτών" αποκαλύφθηκε πως η εν λόγω εταιρεία δεν έχει πληρώσει το φόρο ακίνητης περιουσίας ύψους 5.4 εκατ. ευρώ και δηλώνει επίσημα στον ισολογισμό της την απαίτηση της στο υπουργείο Οικονομικών να εξαιρεθεί από την υποχρέωση πληρωμής του. Εδώ η αποκάλυψη http://www.efsyn.gr/?p=160533 "Στις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας για το οικονομικό έτος 2012, που δημοσιεύθηκαν τον Μάιο, αναφέρεται ότι «η Εταιρεία υπέβαλε μηδενική δήλωση για τον Ειδικό Φόρο ακίνητης περιουσίας 2009» και ότι «με βάση νομικές συμβουλές που έλαβε η Εταιρεία είναι πιθανό ότι η Εφορία και το υπουργείο Οικονομικών θα διαπιστώσουν ότι η Εταιρεία απαλλάσσεται από τον φόρο»".
Παλαιότερα δημοσιεύματα για την υπόθεση: http://www.topontiki.gr/article/50017/THeloun-na-tsimentaroun-tin-Istoria
 hthttp://www.topontiki.gr/article/44212/Se-mall-oi-arxaiotitestp://www.topontiki.gr/article/44212/Se-mall-oi-arxaiotites
http://www.topontiki.gr/article/54274/Xontri-maxi-ston-Dimo-Athinaion
Την ώρα δηλαδή που ο Μηταράκης και τα κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν την πολιτική πλειστηριασμών και κατασχέσεων για χρέη φόρου ακίνητης περιουσίας ακόμη και 1.000 ευρώ, συζητά με την εταιρεία που ζητά να μην πληρώσει εκατομμύρια.
Γράφει και πολλά άλλα το σχετικό αποκαλυπτικό δημοσίευμα.
Η Artume S.A θέλει να κατασκευάσει το εμπορικό κέντρο δηλώνοντας επίσης επίσημα, με κυνισμό, πως θέλει να εκμμεταλλευτεί την ανάπτυξη της περιοχής της Ακαδημίας Πλάτωνα. Η σχετική διαφήμιση στη σελίδα http://www.landmark.eu.com/academy-gardens-mixed/
Εκεί λοιπόν μαθαίνουμε πως αναζητούνται κεφάλαια για μια επένδυση στην Αθήνα, κατασκευή 500.000 τετραγωνικά μέτρα(!) , κόστους 300 εκατ. ευρώ. Η επενδυτική εταιρεία προσφέρει ένα "πλήρες πακέτο" στρατηγικής και προϊόντος για τους σκοπούς της χρηματοδότησης.

1 σχόλιο:

Γεωργία είπε...

Ο κος Νότης Μηταράκης, διαθέτει πολλούς φίλους στην πάνω γειτονιά , την γειτονιά του Λόφου Σκουζέ.
Μια γειτονιά που φαίνεται πως την ξέρει αφού την επισκέπτεται τακτικά.
Αν οι φίλοι του τον αγαπούν , σίγουρα θα τον ενημερώσουν για το πόσο προσεκτικός πρέπει να είναι και πόσο καλά πρέπει να έχει μελετήσει το τεράστιο σκάνδαλο που ονομάζεται ARTUME.
Έτσι διευκολύνουμε και τον κ.υφυπουργό να διαχωρίσει τους εχθρούς από του φίλους του.
Θα περιμένουμε να δούμε αν υπάρχει ΤΣΙΠΑ η ΦΙΛΟΤΙΜΟ ικανό να εμποδίσει , έστω και την τελευταία στιγμή το ξεπούλημα της γης μας , της γειτονιάς μας σε "φουσκοεπενδυτές"