11.18.2013

Λεφτά υπάρχουν (στο δήμο) για κάμερες στα σχολεία!

Σήμερα το πρωί μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη περιμένε τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου στον Αη-Γιώργη. Άγνωστοι μπήκαν στο σχολείο, άνοιξαν τους πυροσβεστήρες και άδεισαν το περιεχόμενο τους σε όλους τους διαδρόμους. Επίσης έβαψαν τα παράθυρα. Καθηγητές και μαθητές ήταν αδύνατον να μπουν στις τάξεις για μάθημα.
Η Ένωση Γονέων δεν ειδοποιήθηκε για το γεγονός. ( Όπως μας ενημέρωσαν, τελικά είχε ενημερωθεί η Ένωση Γονέων της 4ης Κοινότητας με τηλεφώνημα στην πρόεδρο της Ένωσης).  Το σχολείο κάλεσε την αστυνομία και η αστυνομία κάλεσε τις υπηρεσίες του δήμου. Γιατί όπως είναι γνωστό η αρμοδιότητα σχολικών κτηρίων ανήκει στους δήμους.
Οι άγνωστοι εισβολείς έκαναν τη δουλειά τους, κατέστρεψαν το σχολείο για λίγες ώρες, η αστυνομία θα κάνει τη δική της δουλειά, θα ψάξει και τα παιδιά δεν έκαναν σήμερα μάθημα, γιατί η ατμόσφαιρα μέσα στο σχολείο ήταν αποπνικτική.
Στην εύλογη ανησυχία καθηγητών και μαθητών αλλά και ορισμένων γονιών που βρέθηκαν στα δυο σχολεία, η απάντηση που δόθηκε από τους παράγοντες του δήμου ήταν ...καθησυχαστική. "Μην ανησυχείτε, θα βάλουμε κάμερες"!!
Δηλαδή δεν υπάρχουν λεφτά για την πρόσληψη σχολικών φυλάκων που απολύθηκαν και έμειναν τα σχολεία αφύλακτα. Υπάρχουν όμως λεφτά για να τα δώσουν για αγορά καμερών ασφαλείας.
Και εδώ αρχίζουν τα ερωτήματα. Που θα μπουν οι κάμερες; Κι αν ένας διευθυντής προτείνει να μπουν κάμερες στις αίθουσες; Στις τουαλέτες; Ποιος θα το κρίνει;

Και κυρίως ποιος θα παρακολουθεί αυτές τις κάμερες; Με τα παιδιά των σχολείων; Ποιος θα τις χειρίζεται;
Για να ην ρωτήσουμε για τις αναθέσεις αγοράς καμερών για τα σχολεία του δήμου.
Το όλο θέμα "μυρίζει" από μακριά, για να το πούμε κομψά. Και ο δήμος Αθηναίων οφείλει να δώσει εξηγήσεις για αυτή την επιλογή. 

1 σχόλιο:

Γεωργία είπε...

Μυαλά με IQ ραδικιού, και με δωρεές Σόρου.

Κατορθώματα επιτυχημένων "Λούζερ"