3.09.2013

'Δώστε του χορού να πάει, τούτη η γης θα μας εφάει"

Γεμίσαμε ξανά τους δρόμους, χορεύοντας και τραγουδώντας. Το βράδυ της Τσικνοπέμπτης έγινε μια ωραία συνάντηση στην Ακαδημία Πλάτωνος με κόσμο από διαφορετικές γειτονοές της Αθήνας που έχει καταλάβει πως εδώ κάτι γίνεται. Το Συνεργατικό Καφενείο, η Πολιτεία και η Περπερούνα άρχισαν να ψήνουν από νωρίς το απόγευμα.  Ο κάθενας έφερε κι από κάτι. Κρέας, κρασί, τσίπουρα, σαλάτες και το κυριότερο: καλή καρδιά.

 Στην αρχή δεν φαινόταν πως θα έρθει κόσμος. Μετά το ποτάμι μεγάλωσε. Η Μοναστηρίου γέμισε  ομάδα της Περπερούνας πήρε τα όργανα και βγήκε έξω στην Πλάτωνος, τραγουδώντας,  φτάνοντας στο "Καφενείο". Η μεγάλη συνάντηση έγινε. 

"Πως το τρίβουν το πιπέρι" άρχισαν να τραγουδούν, και η παρέα έσκυβε στο χώμα, ενώ με τη ζώνη μια γυναίκα τους ...μάλωνε, όπως ορίζει το έθιμο. Το γαϊτανάκι στήθηκε και όλι άρχισαν να χορεύουν 
Μετά από αυτό το κύμα των ανθρώπων έστησε χορό και στην Πολιτεία.  Η επιστροφή έγινε από τη Μοναστηρίου και την Τριπόλεως, και στην Πλάτωνος στήθηκε νέο γλέντι.

Όλα αυτά με κόσμο που "έδινε του χορού να πάει" με τον Ικαριώτικο και τα Θρακιώτικα που τραγουδούσε, "μήλο μου κόκκινο". Για μία ακόμη φορά η Ακαδημία Πλάτωνος αποκάλυψε το πραγματικό της πρόσωπο. Με ανθρώπους που την αγαπάνε, σε μια μικρή γειτονιά που γίνεται μεγάλη αγκαλιά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: