3.25.2013

Διήμερο δράσεων για το Αρχαιολογικό Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος


Δελτίο Τύπου

Επιτροπή Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνα

Αγαπητοί φίλοι,

Το  Αρχαιολογικό Πάρκο της Ακαδημίας του Πλάτωνα, ένας πράσινος πνεύμονας με έκταση 130 στρέμματα, απειλείται  με άλωση. Το κράτος διαχρονικά και οι εκάστοτε κυβερνήσεις, ανεξάρτητα από τις προθέσεις τους, άφησαν αυτό το χώρο παγκόσμιας εμβέλειας και σημασίας να ρημάξει. Οι Κάτοικοι, με πολύμορφους αγώνες τα τελευταία χρόνια, ανέδειξαν τη σημασία του Αρχαιολογικού Πάρκου και την ανάγκη αναβάθμισής του.

Οι Κάτοικοι έχουν προτάσεις και τις ανέδειξαν με πολλούς τρόπους. Αντί όμως να αξιοποιηθεί το Αρχαιολογικό Πάρκο προς όφελος του πολιτισμού, της γνώσης και του δημοσίου συμφέροντος, η κυβέρνηση, οι αρμόδιοι φορείς και ο δήμος της Αθήνας προτιμούν να το παραδώσουν στα ιδιωτικά συμφέροντα.
Η Επιτροπή Κατοίκων, διαπιστώνοντας τα καταστροφικά σχέδια που εξυφαίνονται και θεωρώντας πως το Αρχαιολογικό Πάρκο είναι η περιουσία των πολιτών που κληρονομήθηκε από το ένδοξο παρελθόν, επιμένει στην προστασία του, στη σωτηρία του, στην ανάδειξη και την αναβάθμιση του.
Στο πλαίσιο της συνέχισης του αγώνα της, η Επιτροπή Κατοίκων διοργανώνει στις 30 και 31 Μαρτίου ένα διήμερο πολύμορφων δράσεων στο Αρχαιολογικό Πάρκο, με τη συμμετοχή 10 ακόμη φορέων της περιοχής και με κεντρικό σύνθημα «Ανοιχτό, Ελεύθερο, Δημόσιο Αρχαιολογικό Πάρκο Πολιτισμού, το Πάρκο που εμείς θέλουμε».
Αντιπαλεύουμε τα σχέδια ιδιωτικοποίησης του, όπως και τα σχέδια παράδοσής του σε συμφέροντα διεθνών  επενδυτικών κεφαλαίων, τα οποία σχεδιάζουν την ανέγερση γιγάντιου εμπορικού κέντρου τύπου mall, δηλώνοντας πως θα «αξιοποιήσουν» τον αρχαιολογικό χώρο και το μελλοντικό Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών.
Η Επιτροπή Κατοίκων σας καλεί να συμμετάσχετε στο διήμερο δράσεων της Επιτροπής Κατοίκων και των δέκα ακόμη φορέων της περιοχής.
Θα διοργανωθούν συζητήσεις, παρουσιάσεις, παιχνίδια για παιδιά, θεατρικές παραστάσεις, ομιλίες, συναυλίες, δράσεις ήπιας άθλησης, συλλογική κουζίνα, παρουσίαση Κινήματος χωρίς μεσάζοντες.
Η κεντρική εκδήλωση  θα γίνει το μεσημέρι της Κυριακής 31 Μαρτίου, στις 12.30, με την περικύκλωση του Πάρκου, μια συμβολική κίνηση για την προστασία του αυτονόητου στη χώρα μας: του αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνα.

Ευχαριστούμε πολύ

Για την Επιτροπή Κατοίκων

Δεν υπάρχουν σχόλια: