7.08.2011

30 εκατ. ευρώ για αναπλάσεις και ποδηλατόδρομους




Μια ιδανική ευκαιρία για να αλλάξει εικόνα η Ακαδημία Πλάτωνος προσφέρει η προκήρυξη του ΠΕΠ για τις αναπλάσεις στις υποβαθμισμένες περιοχές και για την κατασκευή ποδηλατόδρομων συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ. Από τις 22 Ιουνίου έως και της εξαντλήσεως της δαπάνης μπορούν οι ενδιαφέρόμενοι , μεταξύ των οποίων αναφέρεται ρητά και η Εταιρεία Ενοποίησης των Αρχαιολογικών Χώρων να υποβάλουν προτάσεις και να διεκδικήσουν τα χρήματα.  

Η προκήρυξη αυτή μπορεί να μετεξελιχθεί στο εργαλείο  για παράδειγμα που θα σώσει τους Λαχανόκηπους ή ακόμη περισσότερο μπορεί να είναι η βάση για ένα νέο πολεδομικό σχέδιο για την Ακαδημία Πλάτωνος, που θα αναδεικνύει ως αξία τον Αρχαιολογικό Χώρο και το Πάρκο των 130 στρεμμάτων και τη μετατροπή του προορισμό διεθνούς φήμης , με μια γενική ζώνη κατοικίας χαμηλού συντελεστή δόμησης, της περιοχής που σήμερα θεωρείται ως "βιομηχανικό πάρκο".


Τα υπουργεία, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας, ο Δήμος Αθηναίων και η Περιφέρεια,  έχουν τη δυνατότητα, να μετατρέψουν μια υποβαθμισμένη γειτονιά της χώρας, σε μια πρότυπη γειτονιά που θα στηρίζεται στην πράσινη και την πολιτιστική ανάπτυξη. 
Και το γνωρίζουν πλέον. Θέλουν να το κάνουν όμως;

Δεν υπάρχουν σχόλια: