6.07.2011

Νέα επίθεση τσιμέντου στους Λαχανόκηπους!

Το σημερινό μοντέλο ανάπτυξης δίπλα στους Λαχανόκηπους
Επανέρχονται τα σχέδια για την τσιμεντοποίηση των λαχανόκηπων, από το δήμο Αθηναίων. Αυτή την Πέμπτη, στο δημοτικό συμβούλιο εισέρχονται προς ψήφιση δύο ζητήματα που αφορούν την Ακαδημία Πλάτωνος, την εφαρμογή της μελέτης που συντάχθηκε την περίοδο του κ. Κακλαμάνη,  και μετατρέπει τους Λαχανόκηπους σε ζώνη  πολυκατοικιών δημιουργώντας συνθήκες μελλοντικής υποβάθμισης σε όλη την περιοχή και το σχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος  για τους συντελεστές δόμησης γύρω από το αρχαιολογικό Πάρκο τη γειτονιά του Αγίου Γεωργίου και τη λεγόμενη ..."βιοτεχνική ζώνη".


Το σχέδιο του δήμου έχει απορριφθεί δύο φορές από τους κατοίκους σε ευρύτατες γενικές συνελεύσεις και από την προηγούμενη αντιπολίτευση στο δήμο, ενώ και η 4η δημοτική κοινότητα, με τη σημερινή της σύνθεση έχει ταχθεί ομόφωνα υπέρ των Λαχανόκηπων.
Δυστυχώς φαίνεται πως η Ακαδημία Πλάτωνος κόβεται σε "φέτες" και παραχωρείται με διάφορες προφάσεις προς οικοπεδοποίηση, ενώ υπάρχει το όραμα και η δυνατότητα να μετατραπεί σε μια πράσινη γειτονιά.

Ο κ. Γ. Καμίνης κινδυνεύει να σπάσει την παράδοση των δημάρχων που πάσχισαν για την περιοχή, χαρίζοντας  πράσινο και αρχαιολογικό πάρκο, εκείνος θα είναι ο πρώτος (δημοκρατικός) δήμαρχος που θα δώσει το πράσινο φως για την τσιμεντοποίηση 25 στρεμμάτων πρασίνου στο κέντρο της πόλης.


Η ημερήσια διάταξη του δήμου έχει ως εξής:



Λήψη απόφασης για την: Α.1. Μελέτη πολεοδομικού ανασχεδιασμού της γειτονιάς Ακαδημίας Πλάτωνος, στο 4ο Δημοτικό Διαμέρισμα – β΄φάση (γενικό σχέδιο πολεοδομικής οργάνωσης – χρήσεις γης – όροι δόμησης). Α.2. Άρση ρυμοτομικού σχεδίου που επιβλήθηκε με τα ΦΕΚ 224/Δ/20-1-1968 και ΦΕΚ 397/Δ/28-4-1986 στα ΟΤ 119, 120 και 121 και επιβολή νέου στα ΟΤ 68,119,120 και 121, περ. 75 της γειτονιάς Ακαδημίας Πλάτωνος στο 4ο Δημοτικό Διαμέρισμα. Β. Γνωμοδότηση επί της πρότασης του ΥΠΕΚΑ για «τροποποίηση των ισχυόντων Τομέων και συντελεστών δόμησης και υψών κτιρίων στην περιοχή γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος», ( γειτονιά Ακαδημίας Πλάτωνος, το συνεχόμενο αυτής «βιοτεχνικό πάρκο» και τμήμα της όμορης γειτονιάς «Αγίου Γεωργίου» που γειτνιάζει άμεσα με τον αρχαιολογικό χώρο). (Σχετ η με αρ. 76/31.3.2011 πρ. Ε.Π.Ζ.) (από αναβολή)
- Προβολή αναφερ. κειμ. -

Δεν υπάρχουν σχόλια: