3.16.2011

Θλίψη και συγκίνηση

Του Γαβριήλ Μυρρινούς


 Βλέποντας αυτές τις φωτογραφίες τί άλλο να πω;
Ο Φ. Σταυρόπουλος ανακάλυψε το 1958 το «Ιππάρχου τειχίον» σε απόσταση 27μ. από την οικία του Ακάδημου. Βρέθηκε σε βάθος 2 μ. από τη σημερινή επιφάνεια,  έχει μήκος 1,30 μ. , πάχος 0,60μ και σωζόμενο ύψος 0.50μ. Αποτελούσε το δυτικό τμήμα του περιβόλου της Ακαδημίας του Πλάτωνα.
Θάφτηκε στο βωμό της ανάπλασης. 


Όσο για τις φωτογραφίες με το φρέαρ – ουδέν σχόλιον.




Φιλικά
Γαβριήλ Μυρρινούς
Κάτοικος της Ακαδημίας του Πλάτωνα

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΦΑΝΤΑΖΟΜΟΥΝ(ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΥΠΟΘΕΤΩ) ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΑΝ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΡΑ. ΑΝ ΟΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

jeta είπε...

Τι τόπος! Αποπνέει Ιστορία, Μεγαλείο και Καταστροφή. Πέρα από το αρχαιολογικό ενδιαφέρον οι σκέψεις που σου γεννιούνται είναι τρομερές. Τελικά ενώ βρισκόμαστε σε εποχή θλίψης για τους γνωστούς σε ολους μας λόγους, οσο περνάει ο καιρός ,προστίθενται και πολλοί άλλοι . Η καταστροφή των μνημείων ενός πολιτισμού συντελείται από άσχετους η σχετικούς?

Ανώνυμος είπε...

Οι φωτογραφιες μιλανε απο μονες τους. Ενω υπηρχαν αρχαιολογικα ευρηματα , στο όνομα ποιων συμφεροντων αραγε τα μπαζωσανε? Αραγε ποσες ακομα ανάλογες βεβηλωσεις γινανε? Γιατι μια παγκοσμιας εμβελειας πολιτιστικη κληρονομια θαφτηκε? Γιατι τον κακομοιρη μικρομεσαιο επιχειρηματια που κανει μια ψιλοπαραβαση τον ισοπεδώνουν και στον άλλον του κανουνε τεμεναδες και του δινουν αδεια να χτισει μεσα σε αρχαία. Γιατι να θεωρειται απλα ως χωρος πρασινου και οχι αρχαιολογικος? Ποιος πηρε αυτη την αποφαση και με τι ανταλλαγμα?

Ανώνυμος είπε...

Μετά από αυτά ας μην απορήσουμε αν μπαζώσουνε και την Ακρόπολη. Ελλάς το μεγαλείο σου!!!! Να μείνει το υφιστάμενο πάρκο ως αρχαιολογικός χώρος και ας απαλλοτριώσουν επιτέλους άλλους χώρους για τις αθλοπαιδιές. Τέρμα πια σε αυτήν την υποβάθμιση.

Ανώνυμος είπε...

Η Ακαδημια του Πλατωνα εχει ιστορια 2400 χρονων κανεις δεν μπορει να τη σκεπασει,ουτε συντεχνιες ουτε εφημεροι πολιτικοι με μικροπολιτικες φανφαρες.ΟΙ διαμερισματικοι συμβουλοι τι θα κανουν για το αρχαιολογικο παρκο, ας μην κανουν τους Κινεζους.

Ανώνυμος είπε...

Τι αποκαλυπτικες ειναι αυτες οι φωτογραφιες. Αραγε ποση ιστορια εχουν θαψει κατω απο τσιμεντο? Και οι κυβερνουντες και διοικουντες , παρατρεχαμενοι και αυλικοι, σαλιαρηδες και λοιποι γλοιωδεις μπορουν να μας δειξουν τα τριακοντα αργυρια που εισπραττουν. Η καθε ιστορικου και αρχαιολογικου ενδιαφεροντος περιοχη δεν μπορει να γινεται μπιζνα επ υυδενι.ανηκει σε ολους.