3.05.2011

Υπέρ των "Λαχανόκηπων" το κοινοτικό συμβούλιο!


Θετική εξέλιξη για τη γειτονιά

"Ναι" στους πράσινους και όχι  στους τσιμεντένιους  "Λαχανόκηπους", συνολικού εμβαδού 25 στρ. ψήφισε, την περασμένη Τρίτη το κοινοτικό (διαμερισματικό) συμβούλιο.  Το θέμα τέθηκε στην ημερήσια διάταξη κατόπιν αίτησης της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» και η απόφαση ανοίγει το δρόμο  για να διατηρηθεί το πράσινο στην περιοχή και για να επεκταθούν οι κοινόχρηστοι χώροι. Τώρα θα πρέπει το δημοτικό συμβούλιο να πάρει τη σκυτάλη  και να αναθεωρήσει το σχέδιο της προηγούμενης δημοτικής αρχής το οποίο περιορίζει το πράσινο και ήδη κατέπεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η απόφαση του 4ου διαμερίσματος, αναφέρει τα εξής:

"Το 4ο κοινοτικό συμβούλιο συμπαρατασσόμενο στους κατοίκους που διεκδικούν την αναβάθμιση της γειτονιάς και συμμεριζόμενο την ανάγκη που υπάρχει στην περιοχή για κοινόχρηστους χώρους αιτείται:

Την άμεση προώθηση των ενεργειών για τον επαναχαρακτηρισμό των εκτάσεων εμβαδού 25 στρ. στην θέση «Λαχανόκηποι» της Ακαδημίας Πλάτωνος ως κοινόχρηστων χώρων και χώρων για κοινωφελείς λειτουργίες, όπως προβλέπει το σχέδιο πόλης από το 1968 καθώς και το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Αθηναίων από το 1988."

1 σχόλιο:

jeta είπε...

Με συναίσθημα απαισιοδοξίας και με το σοκ της απόγνωσης από την υποβάθμιση της Αθήνας μας αλλά και της γειτονιάς μας ,η απόφαση του κοινοτικού συμβουλίου έδειξε ότι οι κοινοτικοί μας μπορούν να συμβάλουν μόνο, υπερβαίνοντας τους εαυτούς τους.
Μέσα λοιπόν ,από τις πιο δυσμενείς συνθήκες, κάτι φαίνεται πως αλλάζει και δειλές αχτίδες φωτός προσπαθούν να διαπεράσουν τα μαύρα σύννεφα που σκέπαζαν τα σπίτια μας και τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους πρασίνου που απέμειναν στην γειτονιά μας.
Παραδέχομαι δε, και την αποφασιστικότητα της νέας Προέδρου που δείχνει πως έχει την διάθεση να αλλάξει την παλιά νοοτροπία.
Το μέλλον θα δείξει .