3.02.2011

"'Αμεσα οι απαλλοτριώσεις για τους Λαχανόκηπους"



Απόψε το απόγευμα είναι προγραμματισμένη στο 4ο διαμέρισμα η συζήτηση για το μέλλον των Λαχανόκηπων. Το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης αναφέρει : Συζήτηση και λήψη απόφασης για την αναστολή οικοδομικών αδειών και εργασιών και τον επαναχαρακτηρισμό του χώρου ως χώρο πρασίνου και αθλητικών εγκαταστάσεων της περιοχής που περικλείεται από τις οδούς Λένορμαν,Μελάμποδος,Οιδίποδος,Σαρπηδόνος,Ιφιγενείας και Αίμωνος (Λαχανόκηποι).  
Θυμίζουμε ποια είναι η θέση των κατοίκων : 

 -Απαιτούμε την άμεση κίνηση των διαδικασιών για την απαλλοτρίωση από τον Δήμο της Αθήνας  των «ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΩΝ». 


-Ζητάμε την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων της γειτονιάς μας για κοινωνικές χρήσεις, στο ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ  και όχι την παραχώρηση κάποιων μικροχώρων σαν φιλανθρωπία, με την τακτική της σαλαμοποίησης.
 -Ζητάμε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που να εξυπηρετούν τις δικές μας ανάγκες στην κίνηση μέσα στην γειτονιά, στην στάθμευση, στην ασφαλή διέλευση των παιδιών μας, στην μετακίνηση στα σχολεία, στο παιχνίδι. 
-Δεν θα αποδεχτούμε τον εγκλωβισμό μας μέσα σε ένα εμπορικο-κυκλοφοριακό εφιάλτη (Καβάλας – Λένορμαν – Κηφισός), τα ΚΤΕΛ, τις νταλίκες και τις αποθήκες στο γύρω από εμάς ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ.
-Η γειτονιά μας θα παραμείνει γειτονιά και δεν θα μετατραπεί σε κέντρο νυχτερινής διασκέδασης τύπου «Γκάζι» και «Ψυρρή».

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κατοίκοι που είχαν παρεβρεθεί σε άλλη συζήτηση των διαμερισματικών συμβούλων,
είχαν διαπιστώσει κλίμα ασυνενοησίας πράγμα το οποίο μας είχε στενοχωρήσει και ανυσηχήσει.

Φαίνεται ότι αύτο άλλαξε.

Μέσα σ΄ένα πολύ καλό κλίμα όλοι οι διαμερισματικοί σύμβουλοι συμφώνησαν καί αποφάσισαν
θετικά για την αναστολή οικοδομικών αδειών και εργασιών και τον επαναχαρακτηρισμό των λαχανόκηπων
ως χώρο πρασίνου και αθλητικών εγκαταστάσεων.

Μ.Γ