3.15.2010

H Reds επανήλθε και ζητά άδεια από το υπ.Περιβάλλοντος!

Σήμερα το πρωί στην πρωϊνή ζώνη του ΣΚΑΙ 100,3 ακούσαμε την αποκάλυψη ότι η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη έχει στο γραφείο της προς έγκριση δυο αντικρουόμενες-όπως χαρακτηρίστηκαν στο σταθμό- προτάσεις. Η μία από το δήμο Αθηναίων για συνέχιση της αναστολής αδειών οικοδομής στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος. Και μια για έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών όρων στην κατασκευή του 5ορου κτιρίου της REDS στον περίβολο του Αρχαιολογικού Πάρκου της Ακαδημίας Πλάτωνος. Ακούσαμε πως:
ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος είχε μιλήσει για τη δημιουργία ενός υπερτοπικού πόλου πολιτισμού στην Ακαδημία Πλάτωνος με άξονα το αρχαιολογικό πάρκο. Και πως: επανέρχονται τα σχέδια για ανέγερση του 5ορου κτιρίου στο χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος, ο δήμος ενέκρινε μέρος της μελέτης του για τον "πολεοδομικό ανασχεδιασμό της Ακαδημίας" απελευθερώνοντας έτσι 25 στρέμματα γης που είχαν στο παρελθόν δεσμευτεί και τα οποία θα παραδοθούν προς οικοδόμηση. Ακούσαμε ότι εκτός από τα σχέδια της REDS υπάρχει και άλλο σχέδιο για ανέγερση νέου εμπορικού κέντρου πίσω από τους Λαχανόκηπους.
Και οι δημοσιογράφοι αναρωτήθηκαν: Ο Παύλος Γερουλάνος και η κυρία Μπριμπίλη θα κριθούν από ποιό δρόμο θα διαλέξουν για τη διαχείριση των αδόμητων χώρων της Αθήνας και της Ακαδημίας. Θα προστατεύσουν τους ελεύθερους χώρους και το Αρχαιολογικό Πάρκο ή θα επιτρέψουν την χωρίς σχέδιο ανάπτυξη όπως είχε κάνει ηπροηγούμενη κυβέρνηση που είχε εξαιρέσει το συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο της REDS από την προστασία του Αρχαιολογικού Πάρκου;

Η πληροφορία που δημοσιοποίησε ο ΣΚΑΙ είναι πολύ σοβαρή. Αν η REDS επιμένει στην ανέγερση, σημαίνει αυτό ότι ήδη ο αρμόδιος υπουργός Πολιτισμού έδωσε το πράσινο φώς για την καταστροφή του Αρχαιολογικού Πάρκου;

6 σχόλια:

jeta είπε...

Το ακουσα το πρωί και δεν το πίστευα.Τελικά μέρα με την μέρα γίνεται εμφανής και η διαφορά μεταξύ εξαγγελιών και έργων της κυβέρνησης.
Είχαμε προβληματισθεί πριν καιρό ακούγοντας τις κοινές ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα μίας συμφωνίας μεταξύ δήμου και Υπουργείου και των επιχειρηματιών που εμπλέκονται στον Ελαιώνα .
Και στο Δημοτικό συμβούλιο ακούσαμε τα εγκωμιαστικά σχόλια από τον Δήμαρχο ολων των Αθηναίων ,για το υπουργείο Περιβάλλοντος.Και εκεί επιβεβαιωθήκαμε για τις διαπραγματεύσεις τους!!!!
Αν αγνοούνται για άλλη μια φορά, οι απόψεις και οι θέσεις κατοίκων της ιστορικής αλλά τόσο υποβαθμισμένης περιοχής με έργα και προτάσεις που στην ουσία
δημιουργούν σοβαρά πολεοδομικά τερατουργήματα με τους μεγάλους κτισμένους όγκους εμπορικών χρήσεων τότε φαίνεται ότι η πραγματική ουσία της πράσινης ανάπτυξης εχει να κάνει με τα ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ για τα οποία σωστά θα κριθούν όπως ακριβώς έγινε
Και με τους πρώην υπουργούς ΥΠΕΧΩΔΕ και Πολιτισμού.

Γεωργία είπε...

Για ολους εμάς που βαρεθήκαμε τα λόγια τα μεγάλα, για ολους εμάς που βαρεθήκαμε την απαξίωση των αγώνων μας από δημοτικές παρατάξεις, που τοποθετούνται με REDS-προτάσεις, οι αγώνες μας για την περιοχή μας θα συνεχισθούν.
Και αν δεν ενδιαφέρονται για τις αντιδράσεις των κατοίκων, πώς θα δικαιολογήσουν τα
Πρόσφατα δημοσιεύματα στην εφημερίδα Guardian όταν έκαναν λόγο για τον… «Φυλακισμένος» ένας από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της αρχαίας Αθήνας. Η ξεχωριστή αυτή συνοικία, μνημείο του παγκόσμιου πολιτισμού, έμεινε έξω από το πρόγραμμα ενοποίησης αρχαιολογικών χώρων, που σταμάτησε το 2004 στον Κεραμεικό και έκτοτε αγνοείται η τύχη του... Σήμερα τα δεδομένα φαίνεται να αλλάζουν, καθώς η επέκταση των πεζοδρομήσεων προς τα δυτικά αποτελούν την πρώτη προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος.!!!!!!(Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ). Από το συναρμόδιο υπουργείο Πολιτισμού προωθείται η δημιουργία μουσείου Αθηνών, που θα αναδείξει την περιοχή σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση των ανασκαφών στο Δημόσιο»

Οσο για τα 7000,οο ευρώ που χρειάζονται για την πινακίδα, φαντάζομαι να αφορά το αρχαιολογικό άλσος και όχι τα γραφεία της κατασκευαστικής εταιρείας!!!!

Ανώνυμος είπε...

Επειδή καθημερινά διασχίζω την Δράκοντος μπορείτε να με πληροφορήσετε ,εάν τώρα που γκρέμισε ο Δήμος τα παραπήγματα δίπλα από τον φράκτη της REDS και μέσα στον αρχαιολογικό χώρο, θα δοθεί στο πάρκο η είναι προέκταση της REDS?

Tάσος

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω ότι μας κοροϊδεύουν. Όταν φαντάζομαι το τείχος της REDS να κλείνει το
Μουσείο και την Οικία του Ακάδημου, τόσο τρελαίνομαι.
Αννα

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα το πρωί, περνώντας απο την Λ. Αθηνών, οι υπάλληλοι κάποιας μεγάλης εταιρείας, μιας εταιρείας σε κτήριο καρακίτς, ηταν στο πεζοδρόμιο. Για πολλοστή φορά Οι απολύσεις ως φαίνεται. Κατά τα αλλα, εκατοντάδες εκατομμύρια ξοδεύτηκαν για το θεαθήναι. για κτήρια πολυτελείας.

Unknown είπε...

Ο μπαμπάς-Παπανδρέου είχε σαν αγαπημένη του λέξη το περίφημο "ΘΑ"...
Το παιντί-Παπανδρέου, επειδή είναι επαναστάτης(πφφφφ...), αντιδραστικός έφηβος(φευ) και σοσιαλιστής αριστερών τάσεων(ωιμέ!!!) έχει σαν αγαπημένη του έκφραση το "ΔΕΝ ΘΑ"!!!
"ΔΕΝ ΘΑ" αυξηθεί ο ΦΠΑ..."ΔΕΝ ΘΑ" μειωθούν τα εισοδήματα..."ΔΕΝ ΘΑ"..."ΔΕΝ ΘΑ"...
Βοήθειά μας...