10.01.2009

Η "περίεργη τακτοποίηση" του αρχαιολογικού Πάρκου στο Ποντίκι

Με τίτλο "Προς πολεοδομική "περίεργη τακτοποίηση" στην Ακαδημία Πλάτωνος" το σημερινό "Ποντίκι" έχει εκτενές ρεπορτάζ για την έγκριση της μελέτης από την πλειοψηφία της παράταξης του Νικήτα Κακλαμάνη στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας.
Και επίσης στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, η Ακαδημία Πλάτωνος είναι πρώτο θέμα! Δείτε το:
http://www.topontiki.gr/Articles/view/232

Η περίφημη μελέτη του δήμου που θα μπήκε σε δημόσια διαβούλευση σε προεκλογική περίοδο προκαλεί ερωτηματικά. Οι κάτοικοι πάντως θα είναι έτοιμοι να δώσουν τη δική τους απάντηση. Η φωτογραφία μας σήμερα απεικονίζει το οικόπεδο της Reds, εκεί που τα αρχαιολογικά ευρήματα, σύμφωνα με τους ιθύνοντες είναι "ήσσονος σημασίας".

2 σχόλια:

jeta είπε...

Στον επίσημο ιστότοπο του Δήμου της Αθήνας και συγκεκριμένα στο "www.cityofathens.gr"έχουν αναρτηθεί τα σχέδια του Δήμου για την Περιοχή μας.
"Έγκριση Μελέτης Πολεοδομικού Ανασχεδιασμού & διαδικασιών διαβούλευσης από το Δ.Σ."
Μια μελέτη, ένας χάρτης, ονόματα "σχεδιαστών μελετητών "ΦΕΚ, ρυθμίσεις, Συντελεστές δόμησης και καταλήγει σε μια έκταση 1010 στρ., εκ των οποίων τα 130 στρ. περίπου είναι το Αρχαιολογικό Άλσος και το "Building new Athens" να εισέρχεται για τα καλά αν και κατά την κρίση των υπευθύνων μελετητών-σχεδιαστών το οικόπεδο εφάπτεται σε υφιστάμενο πεζόδρομο!!!
Δεν ξεχνάμε οτι η συνολική επιφάνεια του 5οροφου κτηρίου θα είναι 19.150 τετραγωνικά μέτρα.
Ας αναρτηθεί ο χάρτης ετσι για να τους συγχαρούμε και για να τους βαθμολογήσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Η ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΩΡΑ.
ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΝΟΥΝ .
ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΕΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΕΣΤΙΚΑ ΜΗ ΔΙΝΕΤΕ.