9.30.2009

Παγκόσμια εμβέλεια, μικρομεσαία σχέδια

Η βιασύνη του δήμου Αθηναίων να προχωρήσει σε "διαβούλευση-εξπρές" για το μέλλον της Ακαδημίας Πλάτωνος,προβληματίζει. Μεταξύ άλλων, η πολεοδομική πρόταση περιλαμβάνει και το υπό κατασκευή 5όροφο κτίριο στο οικόπεδο που εξαιρέθηκε των απαλλοτριώσεων και είναι μια ανάσα από την Ιερά Οικία του Ακάδημου.


Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, ο δήμος της περιοχής θα καλούσε τη διεθνή επιστημονική κοινότητα και θα προχωρούσε σε διεθνή διαγωνισμό για ένα τέτοιο μνημείο παγκόσμιας εμβέλειας. Καθώς:

-Σε αυτή την περιοχή ιδρύθηκε το πρώτο πανεπιστήμιο του πλανήτη.
-Για πρώτη φορά μεταδόθηκε η γνώση , δωρεάν , από ένα σπουδαίο φιλόσοφο τον Πλάτωνα.

Αυτά τα δύο στοιχεία θα έπρεπε να είναι ο γνώμονας του σχεδιασμού προχωρώντας άμεσα στην ενοποίηση της Ακαδημίας Πλάτωνος με τους άλλους αρχαιολογικούς χώρους της πόλεως, επεκτείνοντας το Άλσος ως τον Κηφισό. Αντί για την περίφημη "τακτοποίηση" που προτείνει ο δήμος Αθηναίων , θα έπρεπε να μιλάμε για την πρώτη προσπάθεια ανάπλασης της πόλης, με όραμα την πράσινη ανάπτυξη.

2 σχόλια:

koskit69 είπε...

Αφού ο Δήμος Αθηναίων , προκλητικά και εσκεμμένα , δεν καλεί την επιστημονική κοινότητα για ενημέρωση και διαβούλευση , ας την καλέσουμε εμείς σαν Επιτροπή κατοίκων και ας τους ενημερώσουμε με CD για το τι έλαβε χώρα στην συνάντηση αυτή!!! Έτσι κι αλλιώς είμαστε "μπαρουτοκαπνισμένοι" από ενέργειες που έγιναν στο παρελθόν για να σώσουμε οτιδήποτε κι αν σώζεται... Κι άλλες μάχες κι άλλες αντιδράσεις από την Επιτροπή μας... ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

ΣΥΜΕΝΗΣ ΟΜΗΡΟΣ είπε...

Συμφωνώ, συμφωνώ.