3.23.2016

Το κίνημα της πλατείας Συντάγματος στο Καφενείο της Ακαδημίας Πλάτωνα

Πλατεία Συντάγματος, Μάϊος 2011
Ήσουν κι εσύ εκει;


"H φράση που δεν τελείωσε" το ντοκιμαντέρ του Μανώλη Παπαδάκη που παρακολουθεί μέρα με τη μέρα τα συμβάντα της Πλατείας Συντάγματος μέσα από το υποκειμενικό βλέμμα των πρωταγωνιστών της θα προβληθεί στο Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος την Κυριακή 27/3 στις 19.00.

Προσκαλούμε όσες και όσους ήσασταν στο Σύνταγμα το Μαϊο του 2011 για να ξαναβρεθούμε, να θυμηθούμε, να νιώσουμε και να συζητήσουμε όσα έγιναν στην Πλατεία αλλά και μετά από αυτήν.
Προσκαλούμε και όσους δεν ήταν στην Πλατεία και θέλουν να νιώσουν τον παλμό, να δούν την ατμόσφαιρα που επικρατούσε και να ενημερωθούν σχετικά με την Ιστορία και τη σημασία της Πλατείας Συντάγματος για τα κινηματικά δρώμενα της χώρας.
..............................................................................................

Το Μάιο και τον Ιούνιο του 2011, η Αθήνα έγινε το κέντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Ένα πολύμορφο και ΄΄πολύγλωσσο΄΄πλήθος κατέλαβε τη Πλατεία Συντάγματος και προσπάθησε να δημιουργήσει το νέο αλφαβητάρι της ζωής.
Ένα αλφαβητάρι που άρχισε να αρθρώνεται μέσα απο το μοίρασμα προηγούμενων, αλλά κυρίως το γέννημα νέων πρωτόγνωρων, κοινών εμπειριών. Διεργασίες πλατειακές, σε μιά μαζική κλίμακα άνευ προηγουμένου, όπου ο ΄΄κοινός νους΄΄προσπάθησε να μάθει να συνδιαλέγεται, να συνεννοείται, να συνθέτει, να πράτει συλλογικά.

Το ντοκιμαντέρ του Μανώλη Παπαδάκη καταγράφει αυτή την πολύχρωμη γιορτή μέσα απο το υποκειμενικό βλέμμα των πρωταγωνιστών της, την αμηχανία , την χαρά και τον ενθουσιασμό των πρώτων ημερών, την βία των κατασταλτικών μηχανισμών, αλλά και την αδυναμία των συμμετεχόντων να ολοκληρώσουν την πρόταση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: