2.26.2016

Παιδική Χαρά για κλάματα ( Ακράγαντος και Θρασύμαχου)


Βλέποντας αυτή την Παιδική Χαρά (ο θεός να την κάνει παιδική χαρά) τι σκέφτηκα…ότι όταν ο Πίνδαρος περιέγραψε τον Ακράγαντα σαν " την ομορφότερη πόλη θνητών ανθρώπων ", όπου οι κάτοικοι " ζούσαν σαν να επρόκειτο να πεθάνουν την επόμενη ημέρα και είχαν κατασκευάσει τις οικίες τους σαν να ήταν αθάνατοι, δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι τον 21ο αιώνα κάποιοι με την αυταρέσκεια του παντογνώστη θα ονόμαζαν έναν κακάσχημο βρώμικο και θλιβερό δρόμο Ακράγαντα.

Για τον σοφιστή Θρασύμαχο ας μη το συνεχίσουμε καλλίτερα γιατί θα προσβάλλουμε πολλούς…
Ο Δήμαρχος της Αθήνας και οι υπηρεσίες του,για άλλη μια φορά, άφησαν να ξετυλιχτεί το σπάνιο ταλέντο τους στον πολιτισμό και στη αγάπη τους για τα παιδιά της 4ης κοινότητας.  Αν και   υποψιάζομαι ότι το ίδιο ισχύει για μικρούς αξιολάτρευτους δημότες των άλλων κοινοτήτων της Αθήνας.
Σε αυτή την παιδική χαρά, παραδόξως συνδυάζει την λατρεία του για το πράσινο τοπίο ,(κάτι που δεν έχει συνηθίσει να προσφέρει στους δημότες της υποβαθμισμένης 4ης κοινότητας) με τις παιδικές δραστηριότητες!!!!που δυστυχώς είναι θαμμένες….Μα πολύ θαμμένες…
Τι να γράψεις, και τι να πεις! Η εικόνα εδώ και χρόνια από κάθε ξεχαρβαλωμένη Παιδική χαρά σε κάθε γειτονιά της Αθήνας, δείχνει την αδιαφορία του Δήμου για οτιδήποτε αφορά τον Αθηναίο μικρό και μεγάλο δημότη.
Επειδή ζούμε σε μια Αθήνα εγκαταλελειμμένη, φθαρμένη, σε μια Αθήνα που την αφήνουν να καταρρεύσει και λίγο τους ενδιαφέρει αν καταρρεύσουμε εμείς,ας μην προσγειωθούμε στη Ελληνική πραγματικότητα επειδή το θέλουν αυτοί.
Το βλέμμα λοιπόν όλων μας διαρκώς καρφωμένο πάνω στα πιτσιρίκια μας ….Γιατί μόνο εμείς θα τα προστατεύσουμε  από τους Αδιάφορους, Απαίδευτους Άρχοντες.


Ξ.Γ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κατά τα άλλα, ο δήμος με υπογραφή δημάρχου βάζει σε διαβούλευση το πρόγραμμα "ΑΘΗΝΑ 2020", που προκλητικότατα εξαιρεί όλες τις γειτονιές της 4ης Δημ. Κοιν. από οποιοδήποτε έργο. Και για να μην είναι ο χάρτης των έργων με μια μαύρη τρύπα στις γειτονιές μας, μπαίνει μια βούλα στη θέση του ψηφιακού μουσείου, έργου δηλ που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ που έληξε!!! Τι άλλο, αλήθεια, να χρειαζόμαστε μέχρι το 2020;