12.04.2015

Δεν ξεχνάμε: Ο Μηνάς Χατζησάββας συμμετείχε στον αγώνα μας για την προστασία της Ακαδημίας Πλάτωνος

Στις 2 Νοεμβρίου του 2008 στην Ακαδημία Πλάτωνος έγινε μια μεγάλη συναυλία για την προστασία της περιοχής, ενάντια στη Νομαρχία Αθηνών. Το μεγαλεπήβολο σχέδιό της ήταν η ανέγερση κτηρίου διοίκησης στη γωνία Ευκλείδου-Δημοσθένους- Αίμωνος, απέναντι στα σχολεία. Το δικό μας αίτημα ήταν να σταματήσει το σχέδιο και να ξεκινήσει η κατασκευή νηπιαγωγείο. Το πρώτο μετά από αγώνα έγινε, το δεύτερο είναι ακόμη αντικείμενο συζήτησης με θετικές προοπτικές. 

Σε αυτή τη συναυλία που οργανώθηκε από το πουθενά με το Σιονύση Τσακνή και  του Χρήστου Θηβαίου, με τη συνδρομή του ΣΚΑΪ (ο οποίος ήταν διαφορετικός την εποχή εκείνη), ο άνθρωπος που καλωσόρισε τον κόσμο ήταν ο Μηνάς Χατζησάββας.  Ο ηθοποίος ζούσε στη γειτονιά μας και η Σία Παπαγεωργίου τον προσέγγισε και τον έπεισε να διαβάσει το εισαγωγικό κείμενο της συναυλίας. Με την καλοσύνη του, είχε δεχθεί αμέσως να συμμετάσχει στον αγώνα μας, για την αλλαγή της Ακαδημίας Πλάτωνος.
Θεωρούμε καθήκον μας να τον "αποχαιρετήσουμε" και να αναγνωρίσουμε την συνεισφορά του στη δική μας προσπάθεια. Δεν ξεχνάμε  αυτή τη βοήθειά του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: