10.18.2015

Εβδομάδα Δράσης του ΣΕΑ «Άνθρωποι και Μνημεία σε κίνδυνο»



Για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων καλεί τα μέλη του αλλά και τους υπόλοιπους εργαζόμενους του Υπουργείου Πολιτισμού σε μία εβδομάδα δράσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης σε θέματα που συνδέονται με την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, με επίκεντρο την 21η Οκτωβρίου που έχει καθιερώσει ο ΣΕΑ ως «Ημέρα για την προβολή του πολυσχιδούς έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας».
 
Στον αγώνα ενάντια στις πολιτικές απαξίωσης των μνημείων και του έργου που συντελείται για την προστασία τους και την απόδοσή τους στην κοινωνία, το σημαντικότερο όπλο των αρχαιολόγων και των άλλων εργαζομένων στον πολιτισμό είναι η ίδια η δουλειά μας. Ως εκ τούτου προτείνουμε τη διοργάνωση μιας σειράς διαφορετικών εκδηλώσεων που να αναδεικνύουν το πολυσχιδές (ανασκαφικό, αναστηλωτικό, μουσειακό, εκπαιδευτικό κ.λπ.) έργο που πραγματοποιείται από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και τη σημασία αυτού του έργου για την κοινωνία.

 
Ειδικότερα για την φετινή χρονιά, οι εκδηλώσεις, υπό τον γενικό τίτλο «Άνθρωποι και Μνημεία σε κίνδυνο», αφιερώνονται στη μνήμη του Khalid al-Asaad και του Qassem Abdallh Yehya, οι οποίοι δολοφονήθηκαν άγρια από τους αμείλικτους ισλαμιστές. 

ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ- ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Την εβδομάδα από τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015 ανοίγουμε τις πόρτες των μουσείων, των μνημείων, των αρχαιολογικών χώρων, των αποθηκών ή των εργαστηρίων συντήρησης και σας περιμένουμε για να μιλήσουμε για τον τρόπο που δουλεύουμε, αλλά και για τη σημασία της δουλειάς μας για την εκπαίδευση, την οικονομία, την ανάπτυξη.
Σημείωση: Η είσοδος για όσους μετέχουν στις παρακάτω εκδηλώσεις είναι δωρεάν


Δεν υπάρχουν σχόλια: