5.23.2015

Φεστιβάλ ελληνικού και παγκόσμιου παραμυθιού και όχι μόνο!


Ένα μεγάλο ταξίδι στην παιδική λογοτεχνία ξεκινάει με αφορμή κυρίως το ελληνικό και παγκόσμιο παραμύθι και τη σπουδαιότητα και τη συμβολή του στην ένταξη του παιδιού στον πολιτισμό από τις 6 Ιουνίου και μέχρι τις 5 Ιουλίου στους διαμορφωμένους χώρους του Πολυχώρου Πολιτισμού  ''ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ'' σ’ ένα παραμυθένιο σκηνικό με οικοδεσπότες τους αγαπημένους ήρωες των παραμυθιών.

Ένα μεγάλο, σύνθετο και πρωτότυπο πρόγραμμα εκδηλώσεων για παιδιά με καθημερινές δράσεις και ολοήμερο πρόγραμμα τα Σαββατοκύριακα.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιλεγμένες παιδικές θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες, θέατρο σκιών, χοροθέατρο, βιωματικά διαδραστικά  προγράμματα, αφηγήσεις παραμυθιών με φυσικά όργανα, κουκλοθέατρο , δημιουργικά παιχνίδια με εκπλήξεις εμπνευσμένα από τα παραμύθια, ειδικά προγράμματα ομιλίας και θεματικές δράσεις.
Στόχος της δημιουργικής ομάδας είναι μέσα από την ψυχαγωγία των παιδιών, αλλά και των γονέων να δοθούν οι ευκαιρίες να ανακαλύψουν οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους  τρόπους καλύτερης επικοινωνίας μεταξύ τους αλλά και να ενημερωθούν για την σωστή αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων στις παιδικές κοινότητες.
Μπούλινκ, ρατσισμός κακή χρήση του διαδικτύου εξάρτηση κ.α. 
Το μήνυμα του Φεστιβάλ είναι ότι η  ένταξη των παιδιών στον πολιτισμό και στην δημιουργικότητα που  θα αποτελεί το μεγάλο όπλο για την αντιμετώπιση όλων αυτών των προβλημάτων και το εισιτήριο για μια πιο φωτεινή παιδική κοινωνία.
Μια ομάδα από παιδοψυχολόγους, κοινωνιολόγους και προσωπικότητες από το χώρο των γραμμάτων και των τεχνών μαζί με επιλεγμένους καλλιτέχνες, ηθοποιούς, συγγραφείς, σκηνοθέτες και δημιουργούς αξιόλογων παιδικών θεαμάτων θα είναι συνταξιδιώτες με όλους όσους επιλέξουν να βρεθούν σ’ αυτό το παραμυθένιο ταξίδι…
Η δημιουργική ομάδα καλεί τους  δημιουργούς παιδικών θεμάτων τους συγγραφείς παραμυθιών και παιδικού διηγήματος, καλλιτέχνες, οργανισμούς ειδικευμένους επιστήμονες σε θέματα που αφορούν το παιδί, και εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν σε αυτό το ταξίδι πολιτισμού αποστέλλοντας τις προτάσεις τους  μέχρι τις 25 Μαΐου στο παρακάτω email : Kokkiniklostidemeni1@gmail.com
Πολυχώρο Πολιτισμού  «ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ»:
Μαραθωνομάχων 8 & Σπ. Πάτση ,Βοτανικός,Τηλ.2104830330  

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικά ενδιαφέρον. Μια μικρή παρατήρηση προς τους ιδιοκτήτες του Πολυχώρου. Η περιοχή που βρίσκεται ο χώρος δεν είναι ο αγαπημένος μας γείτονας, Βοτανικός.