1.26.2015

Άμεσα έκτακτο σχέδιο υποστήριξης του υποβαθμισμένου Κέντρου της Αθήνας

Ο Πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας, επισκεπτόμενος το (παλιό) Στέκι Αλληλεγγύης της ΕΚΑΠ
Ο ήλιος και σήμερα βγήκε στην ώρα του και λάμπει. Από το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου στην Ελλάδα υπάρχει μια νέα πραγματικότητα, μετά την σαρωτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με το 36,34% στην επικράτεια και τις 149 έδρες. Λίαν συντόμως ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους ΑΝΕΛ θα συγκροτήσει κυβέρνηση.  Το "μαύρο σύννεφο" νικήθηκε, αλλά είναι σε θέση να συγκροτήσουν ένα "μαύρο μέτωπο" στην αντιπολίτευση. Κι αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή.


Αυτά που πρέπει να γίνουν είναι πολλά και χρειάζεται να υπάρξει επιμονή και αγώνας για να σωθούν οι άνθρωποι και η χώρα. Είναι μια μοναδική ευκαιρία να υπάρξουν σοβαρές αλλαγές. Πριν από όλα όμως ή και παράλληλα πρέπει να θεραπευτούν οι πληγές. Και τόσο η 4η Δημοτική Κοινότητα, όσο και η 6η Κοινότητα έχουν υποφέρει από τη φτωχοποίηση και το φασισμό. Χρειάζεται ένα πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης για τις δύο περιοχές για να καλυφθούν οι ανάγκες των ανθρώπων που υποφέρουν από το Μνημόνιο.


Στα άμεσα "όχι" είναι:
-η άρνηση υπογραφής της νέας κυβέρνησης στο περίφημο ΣΟΑΠ του δήμου Αθηναίων, που εξαιρεί την 4η Δημοτική Κοινότητα από τα όποια αναπτυξιακά μέτρα.
-Η απόσυρση του, υπό επεξεργασία Προεδρικού Διατάγματος που επιτρέπει την κατασκευή του Εμπορικού Κέντρου, "Academy Gardens" στην Ακαδημία Πλάτωνος, αφαιρώντας το παρόν από την περιοχή του Περιστερίου και το μέλλον της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Η ανάπτυξη της περιοχής μπορεί και πρέπει να υποστηριχθεί στα φυσικά και άλλα πλεονεκτήματα που διαθέτει η Ακαδημία Πλάτωνος, ο Κολωνός και τα Σεπόλια.
Το όνομα Ακαδημία Πλάτωνος,  το Αρχαιολογικό Πάρκο και τα 250.000 αρχαιολογικά ευρήματα που βρίσκονται στις αποθήκες της περιοχής είναι τα βασικά στοιχεία για να μετατραπεί η Ακαδημία Πλάτωνος, σε 'έναν χώρο γνώσης, υψηλής επισκεψιμότητας, καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε σοβαρά για την Ακαδημία Πλάτωνος






Δεν υπάρχουν σχόλια: