4.21.2014

Στις γειτονιές μας χωράνε όλοι εκτός από τους φασίστες



Το δήθεν ενδιαφέρον των Ναζί για τις αρχαιότητες. Η στάση για το Πάρκο στην οδό Κρατύλου, με την υπογραφή των νεοναζί και την ανοχή του δήμου Αθηναίων και της Γ΄  Εφορείας Αρχαιοτήτων
Το Σάββατο 12/3, μεταφερόμενοι τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον Κασιδιάρη και συνοδεία διμοιρίας ΜΑΤ εμφανίστηκαν στην Ακαδημία Πλάτωνος και τον Κολωνό. Οι νεοναζί περνώντας από τους δρόμους της γειτονιάς μας, από την πλατεία του Αϊ Γιώργη ως την πλατεία 
Πέτρουλα, έσκιζαν αφίσες δημοτικών παρατάξεων και κομμάτων της Αριστεράς, πετούσαν εμετικά τρυκάκια και μοίραζαν ανακοινώσεις και τη φυλλάδα τους. 
Αμετανόητοι στο να σπέρνουν τρόμο και θρασύδειλοι, παρουσία των αστυνομικών, χτύπησαν συνδικαλιστή ηθοποιό, ενώ τραμπούκισαν άλλον που έβγαζε φωτογραφίες, και οι δύο κάτοικοι της γειτονιάς και μέλη αριστερών κομμάτων. 

Οι φασίστες νομίζουν ότι μπορούν να βάλουν πόδι στις γειτονιές μας, που είναι γειτονιές των ανθρώπων του μόχθου, που πλήττονται περισσότερο από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Νομίζουν ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την οργή του κόσμου για να μολύνουν την κοινωνία με τις ναζιστικές τους ιδέες. Σε αυτή τους την προσπάθεια θα μας βρουν απέναντί τους. 
Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής δεν είναι ούτε αντισυστημικοί, ούτε δίπλα στον κόσμο και στα πραγματικά του προβλήματα. Είναι οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάντ Λουκμάν. Είναι οι δράστες πολυάριθμων πογκρόμ εναντίον μεταναστών, πολυάριθμων επιθέσεων σε συνδικαλιστές, αντιφασίστες, ομοφυλόφιλους, στέκια αλληλεγγύης, ακόμη και στους «Γιατρούς του Κόσμου». Είναι αυτοί που δεν μιλούν για τους κομμένους μισθούς και τις συντάξεις, τις απολύσεις στο δημόσιο και την επιβολή μεσαίωνα στο ιδιωτικό τομέα, για παύση πληρωμών στους τοκογλύφους και κρατικοποίηση των τραπεζών. Είναι αυτοί που ψηφίζουν υπέρ των εφοπλιστών και δεν έχουν πει ούτε μια λέξη για την καταστροφή της υγείας, της παιδείας και των κοινωνικών αγαθών. 
Η άνετη διαβούλευση Κασιδιάρη – Μπαλτάκου απέδειξε τις υπόγειες διαδρομές σύμπραξης των δήθεν αντισυστημικών με τη ΝΔ, το κόμμα που ως συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ ευθύνεται για την ακραία εφαρμογή των πολιτικών της κοινωνικής καταστροφής και της καταστρατήγησης δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών. Γρανάζι του συστήματος είναι και γι’ αυτό στηρίζονται και ξεπλένονται από τα μεγάλα ΜΜΕ, ακόμη και τώρα με λιγότερο ή περισσότερο φανερό τρόπο. 

Η απάντηση στις πολιτικές που μας εξαθλιώνουν, καταργούν κάθε ανθρώπινη αξιοπρέπεια και 
δικαιώματα που κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες δεν είναι ούτε μπορεί να είναι ο φασισμός. 

Καλούμε τον κόσμο της γειτονιάς, τον κόσμο μας, να μην δώσει χώρο στους φασίστες και να εμποδίσει τα σχέδιά τους. Ενόψη της προεκλογικής τους καμπάνιας επιχειρούν να έχουν διείσδυση και παρουσία στις γειτονιές μας, να τις μολύνουν με το ρατσιστικό και φασιστικό τους δηλητήριο, να τρομοκρατούν. 

Να μην το επιτρέψουμε. Τα συμφέροντα τα δικά μας και τα δικά τους βρίσκονται σε αντίπαλα στρατόπεδα.

     ΕΞΩ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ
     ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΛΛΑ Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ
      ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
            
ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ 
 Η Λ.Σ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 6.30 ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ -ΑΜΦΙΑΡΑΟΥ 153= 

ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: