4.10.2013

Έγκριση για το ψηφιακό μουσείου του Πλάτωνα στην Ακαδημία Πλάτωνος



Ψηφιακό μουσείο για τον Πλάτωνα στην Ακαδημία Πλάτωνος. Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση για την κατασκευή ενός ψηφιακού μουσείου που θα έχει ως θέμα τον Πλάτωνα, σε χώρο του υπουργείου Πολιτισμού στη συμβολή των οδών Μοναστήριου και Κρέοντος.
Το ΚΑΣ εξέδωσε ομόφωνη απόφαση, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν αρχαιολόγοι που υποστήριξαν ως πρέπει να γίνει το έργο, επικαλούμενοι αδυναμία φύλλαξης.... 

Το πολυεπίπεδο ψηφιακό μουσείο, που θα φιλοξενηθεί προσωρινά σε μια λυόμενη καλαίσθητη κατασκευή, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ακαδημία Πλάτωνος- Η Πολιτεία και ο Πολίτης», το οποίο υλοποιείται από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Α. Ωνάσης» και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.
Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ του ΥΠΑΙΘΠΑ και συγκεκριμένα στον τομέα Παιδείας. Την κατασκευή του θα αναλάβει ο δήμος Αθηναίων και το πρόγραμμα, που θα υλοποιήσει το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, έχει σκοπό να αναδείξει τη σημασία της πλατωνικής φιλοσοφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: