4.24.2013

Καταγγελία: Πήραν απόφαση χωρίς ...ψηφοφορία για το Academy Gardens!


Τη λήξη απόφασης ...χωρίς ψηφοφορία για το εμπορικό κέντρο "Academy Gardens", δίχως να ακουστούν οι κάτοικοι στην Τέταρτη Δημοτική Κοινότητας  καταγγέλουν τέσσερις κοινοτικοί σύμβουλοι, σημειώνοντας πως δεν έλαβαν λόγο ούτε εκείνοι ούτε οι κάτοικοι. Η καταγγελία αυτή "αδειάζει" το δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη, ο οποίος αν και γνώριζε τι είχε συμβεί αναφορικά με τη μή τέλεση της ψηφοφορίας, την κλήση της αστυνομίας και τις ρατσιστικές αναφορές συμβούλου της Κοινότητας, έσπευσε να αναφερθεί σε "τραμπουκισμούς" στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης, μιλώντας για τους κατοίκους.

Το σημαντικό στοιχείο είναι πως η Τέταρτη Δημοτική Κοινότητα ακολούθησε αυτές τις μεθόδους, δηλαδή της μή τέλεσης ψηφοφορίας και της κλήσης της αστυνομίας, προκειμένου να προχωρήσει η υπόθεση του εμπορικού κέντρου, ενώ έχει προηγηθεί η προσωπική σύμφωνία του δημάρχου Αθηναίων, με την  Artume.


Με κοινή τους δήλωση η οποία απευθύνεται στο Δήμαρχο Αθηναίων , Γ. Καμίνη, τον αντιδήμαρχο Ενδοδημοτικής Αποκέντρωσης για το Γενικό Γραμματεά Δήμου Αθηναίων, οι σύμβουλοι, Αποστόλης Πανόπουλος (Αθήνα-Πόλη της Ζωής μας), Νίκα Βασιλάκη(Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας) Αγγελική Αγγελοπούλου (Επιμένουμε Αθήνα) και Λυδία Κεσίδου (Ανοιχτή Πόλη) καταγγέλουν "τη μή νόμιμη τήρηση των διαδικασιών κατά τη συζήτηση του 2ου θέματος της ημερήσιας διάταξης με αρ. πρωτ. 082919/17-4-2013 για τη συζήτηση και λήψη απόφασης για τροποποίησης του ΓΠΣ του Δήμου Αθηναίων στο ΟΤ 124 περιοχή 75 της 4ης Δημοτικής Κοινότητας από αναβολή".

Στην καταγγελία τους οι τέσσερις σύμβουλοι αναφέρουν πως "η πρόεδρος της 4ης Δημοτικής κοινότητας κ. Δήμητρα Σιδερή αρνήθηκε να δώσει το λόγο στους κοινοτικούς συμβούλους και στους κατοικους που παρευρίσκονταν για να τοποθετηθούν επί του θέματος και προχώρησε σε ανακοίνωση λήψης απόφασης κατά πλειοψηφία, χωρίς να προβεί σε καμία ψηφοφορία, όπως όφειλει". Και οι τέσσερις δηλώνουν πως θεωρούν "ως μή ληφθείσα την απόφαση" και επιφυλάσσονται "για κάθε νόμιμο δικαιώμα τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια: