4.15.2013

Χωρίς προαυλισμό τα 90 νήπια και 26 βρέφη στην Ακαδημία Πλάτωνος!


Ενώ η 4η δημοτική κοινότητα "καίγεται" και επαναφέρει την Τετάρτη σε συζήτηση το Εμπορικό Κέντρο που οικοιοποιείται το όνομα και την ιστορία της Ακαδημίας Πλάτωνος, αφήνει 90 νήπια και 26 βρέφη χωρίς προαυλισμό στους δύο παιδικούς σταθμούς της Ακαδημίας Πλάτωνος, από τα ...Χριστούγεννα, εξαιτίας καθίζησης.

Το δημοσίευμα του "Ριζοσπάστη" της 12 Απριλίου(

Δίχως προαυλισμό παραμένουν εδώ και μήνες βρέφη και νήπια που φιλοξενούνται στους δύο παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων στην πλατεία Αγ. Γεωργίου στην Ακαδημία Πλάτωνος. Αν και οι υπηρεσίες του δήμου γνωρίζουν καιρό τώρα το πρόβλημα, η δημοτική πλειοψηφία ακόμα να αντιμετωπίσει τη βύθιση (!) του κοινού προαυλίου, καλύπτοντας όλους τους πιθανούς κινδύνους και τηρώντας όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την καθημερινότητα των παιδιών και των εκεί εργαζομένων. Στα παιδιά δεν επιτρέπεται να βγουν και να παίξουν και οι γονείς διαμαρτύρονται έντονα.

Η καθίζηση βάθους περίπου τριών μέτρων έγινε τα Χριστούγεννα. Ακολούθησε ένα μπάζωμα, ο δε επιβλέπων μηχανικός ειδοποίησε την πολεοδομία του δήμου ότι πιθανά το πρόβλημα υπάρχει λόγω ύπαρξης παλαιού βόθρου. Σημειωτέον, στο κτίριο του βρεφικού σταθμού παλαιότερα φιλοξενούνταν δημοτικά λουτρά, άλλες πληροφορίες μιλούν και για ύπαρξη πισίνας σε μέρος του προαυλίου. Η πολεοδομία από την πλευρά της δεν παραδίδει το προαύλιο προς χρήση, καθώς δεν έχουν αντιμετωπιστεί όλοι οι πιθανοί κίνδυνοι. Ετσι, 90 νήπια και 26 βρέφη μένουν δίχως προαυλισμό. Το ζήτημα είχαν φέρει στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ χωρίς ακόμα η διοίκηση του δήμου να έχει δώσει ολοκληρωμένη λύση στο πρόβλημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: