3.21.2013

Ο Πλάτωνας την Ακαδημία, ο Καμίνης το Academy Gardens


ΑΝΤΙΓΟΝΗ: "κι είν' ιερός ο τόπος, όπως συμπεραίνω,
γιατί γεμάτος είναι μ' ελιές, αμπέλια δάφνες
και μέσα σ' όλον τον τούτον φτερουγίζοντας
πυκνά τ' αηδόνια κελαδούν γλυκά"
Οιδίπους επί Κολωνώ, Σοφοκλής

Σήμερα είναι η μια ακόμη μέρα μάχης για την Ακαδημία Πλάτωνος. Στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας έρχεται ως συζήτηση η ίδια  η περιοχή χωρίς περισσότερα στοιχεία. Όλοι  γνωρίζουν όμως πως το επίμαχο ζήτημα είναι η κατασκευή εμπορικού κέντρου στην Ακαδημία Πλάτωνος, με συνοπτικές διαδικασίες. Σε ένα τόπο ιερό όπως αναφέρει  ο Σοφοκλής για τον Κολωνό, σε μια περιοχή που οι Αθηναίοι παραχώρησαν γη σε έναν από τους ήρωες της πόλης, τον Ακάδημο, εδώ όπου ο Πλάτωνας ίδρυσε πριν από 2.400 χρόνια την Ακαδημία του,  κυβέρνηση και δήμος Αθηναίων επιτρέπουν την κατασκευή εμπορικού κέντρου.
Ήδη σε όσους αντιστέκονται, έχουν αρχίσει οι ύβρεις, επιπέδου "Κορμοράνοι της Ακαδημίας Πλάτωνος" ή και "τραμπούκοι". Είναι η ίδια η λογική των επιθέσεων στους κατοίκους των Σκουριών, όπου τα θύματα εμφανίζονται ως θύτες.
Έλεος όμως. Επιχειρήματα τέτοιου τύπου είναι τουλάχιστον αστεία για την Ακαδμημία Πλάτωνα. Ακόμη και το υπουργείο Πολιτισμού κάνει σχέδια για την ανάδειξη του χώρου, διαθέτει 2,6 εκατ, ευρώ και σχεδιάζει την κατασκευή του Μουσείου της Πόλης των Αθηνών, εκατ.

Η δημοσιογραφική έρευνα αποκάλυψε τα πραγματικά σχέδια για την περιοχή της εταιρείας Αrtume με το σχέδιο για την κατασκευή  του εμπορικού κέντρου "Academy Gardens"
http://www.topontiki.gr/article/49279/Emporiko-kentro-stin-Akadimia-Platonos

Γνώριζαν όταν αγόραζαν την έκταση πως δεν μπορούσαν να χτίσουν εμπορικό κέντρο, και πως θα έπρεπε να προχωρήσει ο Δήμος Αθηναίων σε αλλαγή των χρήσεων γης, αν και την επιστολή του εκπροσώπου της Artume αναφερόταν πως "δεν ψάχνουμε για παρακάμψεις δεν ζητούμε ειδικά προνόμια"
 http://www.topontiki.gr/article/50017/THeloun-na-tsimentaroun-tin-Istoria
Ο ΟΡΣΑ προχώρησε το αίτημα, μετά την επιστολή και τη σκυτάλη έλαβε ο Γιώργος Καμίνης. Ο Δήμαρχος Αθηναίων, εν αγνοία του δημοτικού συμβουλίου υπέγραψε με την ιδιωτική εταιρεία  "κοινή διακήρυξη προθέσεων" με διάφορα ανταλλάγματα.
http://www.topontiki.gr/article/50537/Mpofor-ston-Dimo-Athinaion

Σήμερα, λοιπόν, θα μάθουμε περισσότερα, θα κρίνουμε στάσεις, προθέσεις και πράξεις.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή και αίσχος σε εκείνους που ξεπουλάνε οτι δεν τους ανήκει.
Θα είμαστε κοντά σας..
Νέες Σκουριές θέλουν?
Θα βρούν ολη την Αθήνα δίπλα σας.

Ανώνυμος είπε...

Ε!!! δεν έχουν το θεό τους πιά.
Δεν βαρεθήκατε κύριοι του Δημοτικού μεγάρου της Αθήνας ? Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια.Με νέα πρόσωπα αλλά τις ίδιες κατάπτυστες πράξεις.
Νομαρχία, Μπόμπολας, και τώρα ARTUME...Δεν ασχολείσθε με κάτι άλλο πιο χρήσιμο, οπως , πως θα καθαρίσετε την Αθήνα που την σκοτεινιάσατε απο τα μαυρισμένα κλειστά καταστήματα...Θέλετε και Mall να κτίσει ο επενδυτής για καταστήματα τρύπες , αφου πρώτα θα έχουμε κλείσει εμείς τα εναπομείναντα της Αθήνας?
Γελοίοι και άσχετοι για οτι επικρατεί στην αγορά.Τσίπα δεν έχετε? Καταστρέψατε την Αθήνα και νομίζετε οτι δεν θα λογοδοτήσετε?

Γεωργία είπε...

Σήμερα Πρώτη ημέρα της Άνοιξης, Παγκόσμια ημέρα ποίησης , ας κρατήσουμε εμείς την ζωή μας , όπως έγραψε ο σοφός μας ποιητής , και ας αφήσουμε όλους αυτούς να κυλιούνται στον βρώμικο βούρκο.