12.22.2010

Νικήσαμε. Το αρχαιολογικό Πάρκο του Πλάτωνα μεγαλώνει!

Πρόκειται για μια μεγάλη νίκη των κατοίκων της Ακαδημίας Πλάτωνα. Μετά δυο χρόνια επίμονου και μεθοδικού αγώνα και κινητοποιήσεων, από το αρχαιολογικό άλσος αποχωρεί η Reds του Μπόμπολα. Το οικόπεδο απαλλοτριώνεται και το αρχαιολογικό άλσος μεγαλώνει ενώ δημιουργείται και ζώνη πρασίνου.
Το ΚΑΣ στη χθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε την "αναοριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου της περιοχής και τις συμπληρωματικές απαλλοτριώσεις για το σκοπό αυτό". Η Επιτροπή κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνα συμμετείχε στη συνεδρίαση και έχει γνώση του ολοκληρωμένου σχεδίου που εγκρίθηκε. Εκτός από την αναοριοθέτηση του αρχαιολογικού άλσους με απαλλοτριώσεις οικοπέδων στην οδό Φάωνος, εγκρίθηκε πρόταση για τη δημιουργία αρχαιολογικού περιπάτου από τον Κεραμεικό μέχρι την Ακαδημία Πλάτωνος από την οδό Πλαταιών ως τη Μοναστηρίου. Για την απαλλοτρίωση των οικοπέδων εγκρίθηκε το ποσό των 5,5 εκατ. ευρώ.
Οι λεπτομέρειες του σχεδίου θα δημοσιευθούν στη Εφημερίδα της Ακαδημίας Πλάτωνος την ερχόμενη εβδομάδα.
Νικήσαμε, η σωτηρία του Αρχαιολογικού χώρου οφείλεται στον αγώνα των κατοίκων της περιοχής. Και συνεχίζουμε...Για όλα τα υπόλοιπα. Για την ανάπλαση συνολικά της Ακαδημίας Πλάτωνα, τη δημιουργία του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών εκτός του αρχαιολογικού άλσους, τη σωτηρία των ελεύθερων χώρων στους Λαχανόκηπους, τη δημιουργία νηπιαγωγείου στο οικόπεδο της Νομαρχίας, τη λήψη μέτρων από το δήμο Αθηναίων για τα σχολεία, τους ανέργους.

8 σχόλια:

Δημήτρης Θεοδοσόπουλος είπε...

Δεν εφησυχάζουμε! Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατοί!

Δημήτρης - ΕΥ ΠΡΑΤΤΕΙΝ

jeta είπε...

Σε ευχαριστώ άγιε Βασίλη μου ,για τα δώρα που μας έκανες πριν την εκπνοή του γκρίζου 2010.
Που έδιωξες πρώτα τους μουρτζούφληδες και κακομούτσουνους κακούς ανθρώπους ,και το καλύτερο μας το φύλαξες για το τέλος. Κατάλαβες επιτέλους πώς δεν μπορούμε να βλέπουμε τσιμεντένια κουτιά στο πάρκο μας και αποφάσισες να τα εξαφανίσεις.
Τελικά προς μεγάλη λύπη των επιπόλαιων μεγαλοεργολάβων υπάρχεις

Ανώνυμος είπε...

Είστε νυχτωμένοι για το ποια οικόπεδα αφορούν οι απαλλοτριώσεις. Βαθιά νυχτωμένοι...

Unknown είπε...

Δεν είπαμε ότι έγινε κιόλας αλλά είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι δεν πήγε το θέμα μας στα αζήτητα όπως τόσα και τόσα άλλα! Φυσικά και δεν εφησυχάζουμε! Συνεχίζουμε να "τσιγκλάμε" τους πάντες για να γίνει αυτό που πρέπει και που είναι καλύτερο για όλους μας! Καλές γιορτές σε όλους! Πάντα με υγεία και ευημερία!

Karolos είπε...

Το οικοπεδάκι του μπομπολα ειναι μεσα στις απολοτροιώσεις? Πως μπορούμε να πάρουμε ένα χαρτη για το πια οικόπεδα ακριβως συμπεριλαμβάνονται?

Γεωργία είπε...

Ανώνυμε μάλλον κάποιους άλλους εννοείς. Είμαστε ξύπνιοι και αναγκάσαμε και πολλούς άλλους να ξυπνήσουν.
Το οικόπεδο που δεν είχε θέση στο αρχαιολογικό χώρο, απομακρύνεται.
ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ.
Χαιρόμαστε που συμμετέχεις στην χαρά μας.

Ανώνυμος είπε...

Καλάάά... Ο ανώνυμος μίλησε.

Ανώνυμος είπε...

Έλα ρε ανώνυμε!!!!!! μην τα κρατάς σαν τον Σκρουτζ όλα δικά σου. πες και σε εμάς....