3.23.2010

Και επίσημα η αναστολή έκδοσης αδειών

Δελτίο Τύπου υπ. Περιβάλλοντος

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προέβη σε αναστολή οικοδομικών αδειών στην περιοχή βορείως του Ελαιώνα του Δήμου Αθηναίων και ειδικότερα στην περιοχή του αρχαιολογικού άλσους της Ακαδημίας Πλάτωνος. Η περιοχή αυτή, η οποία καταλαμβάνει 55 περίπου οικοδομικά τετράγωνα, τέθηκε σε καθεστώς αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών για ένα έτος, ύστερα και από σχετικές εισηγήσεις έτους 2009 του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, με σκοπό τη μελέτη αναθεώρησης του οικείου σχεδίου πόλης για την ανάπλαση και την ορθολογική οργάνωση της πολυσήμαντης για την πόλη της Αθήνας περιοχής της Ακαδημίας Πλάτωνος.

5 σχόλια:

jeta είπε...

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας καταστροφής,ακόμη και αν πρόκειται για μεγαλοεργολάβους, φάνηκε το Νοέμβριο του 2008 ,όταν αντικρίσαμε για πρώτη φορά το έργο-λακκούβα, χαρακτηρισμένο ως έργο « ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ» της ετ.REDS AE συμφερόντων Μπόμπολα.
Σήμερα απλά επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά ότι τελικά οι νόμοι δεν έχουν το αλάθητο γιατί είναι φτιαγμένοι από ανθρώπους που δεν έχουν επίσης το αλάθητο.
Και οσοι προσπάθησαν να περάσουν με υπουργικές αποφάσεις ένα περιβαλλοντικό και πολιτιστικό έγκλημα στην περιοχή μας ,ευκόλως καταβροχθίστηκαν , γιατί απλά, φάνηκαν πολύ αδύνατοι στα ηθικά αν και πολύ καλοί στίς «ευρηματικές αποφάσεις»

Γεωργία είπε...

Περιμένουμε έργα.Από λόγια χορτάσαμε.Σέ ενα χρόνο θα ζυγισθούμε ξανά,για να δούμε πόσο παχυντικά ήταν.

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα διάβασα κι αλλού εκτενή ρεπορτάζ ότι η Μπιρμπίλη μπλόκαρε τη ΜΠΕ της REDS και προς το παρόν τουλάχιστον δεν παίζει να χτιστεί το κτίριο του Μπομπολα.
Δεν είδα βέβαια να εγκρίνει ταυτόχρονα τη δημιουργία πάρκου... βάζω πάντως στα "συν" ότι πήρε την απόφαση βάσει εισηγήσεων του δήμου Αθηναίων, πιστεύω ότι είμαστε στο σωστό δρόμο επιτέλους...

ArchaeologyMatters είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ArchaeologyMatters είπε...

Μετέφρασα κάποια στοιχεία για την όλη υπόθεση.

Πείτε μου αν θέλετε να προσθέσω ή να αφαιρέσω κάτι...

http://archaeologymatters2.blogspot.com/2010/03/athens-platos-academy-threatened.html