2.17.2016

ΣτΕ: Μη νόμιμο για δεύτερη φορά το ΠΔ για το ύψος των κτιρίων στην Ακαδημία Πλάτωνος

ΠΗΓΗ: "ΑΥΓΗ"

Μή νόμιμο κρίθηκε για δεύτερη φορά από το Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου στην περιοχή Ακαδημία Πλάτωνος καθώς κρίθηκε ότι τα αρμόδια υπουργεία δεν είχαν συμμορφωθεί με το περιεχόμενο και τις υποδείξεις που περιελάμβανε η γνωμοδότηση του περασμένου έτους ως προς το ύψος των κτιρίων.


Τον προηγούμενο χρόνο, το ΣτΕ με την υπ΄ αριθμ. 25/2015 γνωμοδότηση του έκρινε μη νόμιμο το π.δ. με το οποίο προβλεπόταν η τροποποίηση των όρων και περιορισμών δόμησης στα οικοδομικά τετράγωνα 124,126, 127 και 128 της περιοχής 75 του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου των Αθηνών (περιοχή Ακαδημίας Πλάτωνος). Σύμφωνα με το πδ. στα επίμαχα οικοδομικά τετράγωνα ο συντελεστής δόμησης καθορίζονταν σε 2,1 και το μέγιστο ύψος των κτηρίων σε 24 μέτρα, ενώ ως προς τους λοιπούς όρους δόμησης αναφέρονταν ότι θα εφαρμοστεί ό,τι προβλέπει ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός (ΝΟΚ).

-Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο http://www.avgi.gr/



Για την Artume και τη διπλή μέθοδο φοροαποφυγής που χρησιμοποιεί η μητρική MGPA διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα των "Νέων"  μετά τη δημοσίευση της δημοσιογραφικής έρευνας LuxLeaks  

Δεν υπάρχουν σχόλια: