10.10.2015

Κατασκευή μάρσιπων για τους πρόσφυγες

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ από το Συνεργατικό Καφενείο
Κυριακή 11/10, στο καφενείο στην Ακαδημία Πλάτωνος, στις 11.30. Σκεφτήκαμε τους πρόσφυγες, τις μητέρες και τα παιδιά τους και συναντηθήκαμε, οργανωθήκαμε, βρήκαμε τεχνικές, πατρόν, υλικά, δωρεές και κουτιά οικονομικής ενίσχυσης. Βρήκαμε και ανθρώπους που μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες. Και στήσαμε μια ομάδα κατασκευής μάρσιπων για τους πρόσφυγες στην Αθήνα.
Η σημασία της πράξης αυτής είναι τόσο συμβολική όσο και πρακτική. Ο μάρσιπος έχει μεγάλη σπουδαιότητα για τη διευκόλυνση της μεταφοράς των παιδιών, αλλά και για τον θηλασμό τους σε δημόσιους χώρους, καθώς παρέχει μια ελάχιστη ιδιωτικότητα στο παιδί και τη μητέρα του. Οπότε και αποφασίσαμε να ράψουμε υφασμάτινες αγκαλιές για να διευκολύνουμε λίγο το ταξίδι τους.
Όσες & όσοι θέλουν να βοηθήσουν μπορούν να έρθουν την Κυριακή 11/10, στο καφενείο στην Ακαδημία Πλάτωνος, στις 11.30.

Φέρτε γερά, όχι πολύ χοντρά ή πολύ λευκά (για να μην βρωμίζουν), παλιά ή καινούργια, βαμβακερά υφάσματα σε διαστάσεις 2μ x 70εκ. (ποιότητας σαν τραπεζομάντηλου ή σεντονιού). Κρίκους 6-9εκ διάμετρο ή/και χρηματική υποστήριξη για τα υλικά αλλά και τα μεταφορικά σε άλλες πόλεις - σημεία εισροής- προσφύγων.
Συγκεντρώνουμε τους μάρσιπους από την προηγούμενη συνάντηση & μοιράζουμε τα υλικά για να κατασκευάσουμε νέους. Ελάτε να μοιραστούμε υφάσματα, πατρόν και αληλλεγγύη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: