7.21.2015

50 χρόνια από τη δολοφονία του Σωτήρη Πέτρουλα

ΠΗΓΗ: "ΑΥΓΗ"
Στις 21 Ιουλίου κλείνουν 50 χρόνια από τη δολοφονία του πρωτοπόρου νεολαίου μαχητή του 1-1-4 και του 15% Σωτήρη Πέτρουλα από τους ένστολους πραιτωριανούς της συνταγματικής εκτροπής του 1965, κατά τη διάρκεια της μεγάλης μαχητικής πορείας των φοιτητών και του εργαζόμενου λαού.

"Τα Ιουλιανά υπήρξαν μια κορυφαία στιγμή της πάλης του λαού και της νεολαίας για την υπεράσπιση της συνταγματικής νομιμότητας και την αποτροπή του βιασμού της λαϊκής θέλησης. Η ιστορική σημασία τους είναι πάντα επίκαιρη, καθώς μέσα σε συνθήκες οξύτατης οικονομικής κρίσης ο κοινοβουλευτισμός και η δημοκρατία δοκιμάζονται και πάλι στη χώρα μας" επισημαίνει η ΕΜΙΑΝ, που, τονίζοντας ότι "το μήνυμα της θυσίας του Σωτήρη είναι πάντα ζωντανό και επίκαιρο, μήνυμα αντίστασης σε κάθε εκτροπή πολιτική ή οικονομική, σε κάθε μορφή καταπίεσης", ετοιμάζεται να τιμήσει τη μνήμη του την Τρίτη 21 Ιουλίου στις 8 μ.μ. στη γωνία Εδουάρδου Λω και Σταδίου, στεφανώνοντας την προτομή του.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο μεγαλύτερη τιμή στη μνήμη του Σωτήρη Πέτρουλα είναι να κρατήσουμε ψηλά το κεφάαλι και να δώσουμε τον αγώνα για το ΟΧΙ του λαού μέχρι το τέλος!