6.19.2015

Ξεκινάει απόψε το Resistance Festival

Resistance Festival 2015 Τελικός προορισμός: Ελευθερία
8η Διεθνής Συνάντηση Κινημάτων, 19-20-21 Ιουνίου, Γεωπονική Σχολή
Διοργάνωση: Δρόμος της Αριστεράς, www.edromos.gr

Ξεκινάει σήμερα, Παρασκευή 19/6, για 8η χρονιά η μεγάλη κινηματική γιορτή του Resistance Festival. Οι πόρτες του φεστιβάλ ανοίγουν στις 19:00 και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η έναρξη του. Το Resistance Festival 2015 ξεκινάει με μια μεγάλη πολιτική εκδήλωση, μια από τις σημαντικότερες πολιτικές εκδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα φέτος. Στις 20:00 στον χώρο της Γεωπονικής θα μας μιλήσουν ο αντιπρόεδρος του Πολυεθνικού Κράτους της Βολιβίας, Άλβαρο Γκαρσία Λινέρα, ο γνωστός διανοούμενος Λουίς Μπρίτο Γκαρσία από την Βενεζουέλα και ο Ρούντι Ρινάλντι από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με
θέμα: Ανοίγοντας δρόμους στον 21ο αιώνα - Είναι εφικτός ένας μετακαπιταλιστικός κόσμος;
Η βραδιά του φεστιβάλ θα συνεχιστεί με πολύ μουσική αλλά και την προβολή της ιδιαίτερης ταινίαςΤο Αγόρι και ο Κόσμος, στις 21:30. Ολόκληρο το πρόγραμμα της πρώτης μέρας του φεστιβάλ μπορείτε να το δείτε παρακάτω.

Παρασκευή 19/6, 20:00
Ανοίγοντας δρόμους στον 21ο αιώνα
Είναι εφικτός ένας μετακαπιταλιστικός κόσμος;
Μιλούν:
- Ο Αντιπρόεδρος του Πολυεθνικού Κράτους της Βολιβίας, Άλβαρο Γκαρσία Λινέρα
- Ο διανοούμενος Λουίς Μπρίτο Γκαρσία από τη Βενεζουέλα
- Ο Ρούντι Ρινάλντι, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ


  
Μουσικό πρόγραμμα
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Παρασκευή 19/6, 22:00
Nightstalker
Beggars
Dustbowl

ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ

Παρασκευή 19/6, 22:30
Ο Νίκος Οικονομίδης  και η Κυριακή Σπανού με τις μουσικές του Αιγαίου
Συνεχίζουν μέχρι πρωίας το μουσικό σχήμα Φυστικί Σαλόνι

Περισσότερα: http://resistancefestival.gr/synavlies


Άλλες δραστηριότητες

Παρασκευή 19/6, 21:30
Προβολή ταινίας: Το Αγόρι και ο Κόσμος
Στα πλαίσια του Resistance Festival 2015, την Παρασκευή 19/6, στις 21:30, στο χώρο των κεντρικών εκδηλώσεων, θα προβληθεί η ταινία: Το Αγόρι και ο Κόσμος (O Menino e o Mundo) του Αλε Αμπρέου. Βραζιλία 2013, διάρκεια 81 λεπτά. (Διανομή: Νεανικό Πλάνο)
Μια συγκλονιστική ταινία κινουμένων σχεδίων για ενήλικες που μπορούν να δουν και τα παιδιά από 8 ετών!!! Η ταινία κάνει το δικό της σχόλιο πάνω στην φτώχεια, μέσα από την ιστορία ενός αγοριού, που το σκάει από το σπίτι του στο χωριό και πηγαίνει στην πόλη για να βρει τον πατέρα του, ο οποίος αναζητά εργασία ως εσωτερικός μετανάστης. Στο ταξίδι αυτό, το Αγόρι παρατηρεί το αντιφατικό πρόσωπο της σύγχρονης Βραζιλίας, που θα μπορούσε να είναι μια οποιαδήποτε χώρα στην εποχή της παγκοσμιοποίησης.
Η ταινία, η οποία πήρε αρχικά το «Κρύσταλλο» (βραβείο καλύτερου animation μεγάλου μήκους) στο Φεστιβάλ του Ανεσύ της Γαλλίας, που θεωρείται το κορυφαίο του είδους στον κόσμο, στη συνέχεια απέσπασε 33 κορυφαία διεθνή βραβεία.


Παιδότοπος για τους μικρούς μας φίλους και όχι μόνο
Παρασκευή 19 Ιουνίου
19:00 «Παραμύθι μύθαρος και η κοιλιά σου πύθαρος». Αφήγηση παραμυθιού από τη Σοφήλια Τσορτέκη
20:30 Παίζουμε αυτοσχέδιο κουκλοθέατρο, φτιάχνουμε δαχτυλόκουκλες με την θεατρολόγο Ηλέκτρα Μήτσουρα

Περισσότερα: http://resistancefestival.gr/paidotopos


Διεθνής έκθεση εικαστικών με θέμα «resist»
H mellifera είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται σε τρεις άξονες: περιβάλλον-κοινωνία-τέχνες Στα πλαίσια των δράσεων αυτών, η mellifera, συμμετέχει στο Resistance Festival 2015, που θα γίνει 19-20-21 Ιουνίου, στη Γεωπονική Σχολή, στην Ιερά Οδό. Διοργανώνει διεθνή έκθεση εικαστικών και φωτογραφίας με θέμα «resist», ένα mail art project στα πλαίσια των τεχνών και επιπλέον ανοίγει δυο ευκαιριακές θέσεις εργασίας σε έναν μακροχρόνια άνεργο και ένα άτομο με ειδικές ικανότητες, οι οποίοι θα εργαστούν για την ανακύκλωση αλουμινίου του φεστιβάλ. Στην έκθεση θα δείτε καλλιτέχνες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Νορβηγία, Αγγλία, Αυστρία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Φινλανδία, Βραζιλία, Μαλαισία και την Ελλάδα, να εκθέτουν εικαστικά και φωτογραφικά, τις θέσεις τους για το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: