6.06.2015

Ιδού η μαϊμού-αίτηση της εταιρίας Μελισσανίδη

ΠΗΓΗ: 



Από τα μέσα του περασμένου Αυγούστου επιμένουμε σε ένα πράγμα. Οτι η εταιρία «Δικέφαλος 1924» ΑΕ συμφερόντων Μελισσανίδη δεν υπέβαλε κανένα φάκελο για να πάρει Εγκριση και Αδεια Δόμησης για το φαραωνικό γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά ένα άδειο φύλλο χαρτί, ίσα-ίσα για να πάρει έναν αριθμό πρωτοκόλλου και να τον κουνάει στους οπαδούς της ΑΕΚ, διαβεβαιώνοντάς τους ότι «όπου να ‘ναι μπαίνουν οι μπουλντόζες». Εκτοτε έχουν περάσει σχεδόν δέκα μήνες και όχι μόνο δεν μπήκαν μπουλντόζες, αλλά η αίτηση για Εγκριση και Αδεια Δόμησης παραμένει σε κάποιο συρτάρι της αρμόδιας διεύθυνσης του ΥΠΑΠΕΝ (ΔΑΟΚΑ), χωρίς να έχει αντιμετωπιστεί ακόμη ούτε το ζήτημα της νομιμοποίησης της εταιρίας του Μελισσανίδη ως δικαιούμενης να ζητήσει την έκδοση Εγκρισης και Αδειας Δόμησης (όπως έχουμε αποδείξει, δεν υπάρχει περίπτωση να
νομιμοποιηθεί, γιατί η σύμβαση παραχώρησης σ’ αυτή του οικοπέδου, από την Ερασιτεχνική ΑΕΚ, είναι παράνομη).
 

Εχει, όμως, σημασία να γυρίσουμε στον περασμένο Αύγουστο, γιατί αποδεικνύεται πλέον στα μάτια και του πλέον ευκολόπιστου οπαδού ότι ο «τίγρης» και τα παπαγαλάκια του τους αντιμετωπίζουν όλους σαν ένα τσούρμο ηλίθιων που μπορούν να τους ταΐζουν συνεχώς κουτόχορτο. Ιδού η αίτηση-μαΐμού που κατατέθηκε στην τότε ΔΟΚΚ του ΥΠΕΚΑ, την οποία δεν είχαμε καταφέρει να βρούμε ως τώρα. Ενα φύλλο χαρτί, που δε συνοδευόταν από κανένα από τα απαραίτητα έγγραφα (σχέδια, εγκρίσεις φορέων κτλ.) που προβλέπονται. Χαρακτηριστικό της βιασύνης και της προχειρότητας είναι το ότι ως κύριος του έργου αναφέρεται και το «Ερασιτεχνικό Σωματείο ΑΕΚ» και η «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 ΑΕ», όμως η αίτηση φέρει μόνο τη σφραγίδα της «Δικέφαλος 1924» ΑΕ και την υπογραφή του γενικού διευθυντή της Νίκου Στράτου!

Αξίζει τον κόπο να θυμίσουμε το ιστορικό. Στις 7 και τις 12 Αυγούστου, με δημοσιεύματα στην ηλεκτρονική μας έκδοση (η «Κόντρα» είχε κάνει την ετήσια διακοπή της) γράφαμε ότι ο Μελισσανίδης δεν μπορεί να πάρει άδεια για το γήπεδο. Επειδή εκείνα τα δημοσιεύματα δημιούργησαν αίσθηση, η «Δικέφαλος 1924» ΑΕ έσπευσε την επομένη να υποβάλει μια αίτηση-μαϊμού στη ΔΟΚΚ, για να εκδώσει στη συνέχεια πανηγυρική ανακοίνωση και να πει ότι «κατατέθηκε σήμερα στην αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ και συγκεκριμένα στη διεύθυνση ΔOKK με αριθμό πρωτοκόλλου 39151 ο φάκελος που αφορά την έκδοση της οικοδομικής άδειας για την ανέγερση του γηπέδου μας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πρωταρχικός στόχος μας πλέον είναι να μη χαθεί ούτε μια ημέρα και να προχωρήσουν άμεσα όλες οι διαδικασίες που απαιτούνται στη συνέχεια».

Στις 20 Αυγούστου αποκαλύψαμε ότι δεν υπάρχει κανένας φάκελος. Τότε, δόθηκε εντολή στα παπαγαλάκια που άρχισαν τις επόμενες μέρες να γράφουν ότι ο φάκελος είναι πλήρης και πως μόλις γυρίσουν από τις άδειες οι υπάλληλοι θα πέσουν με τα μούτρα στη δουλειά και το Σεπτέμβρη θα μπουν οι μπουλντόζες. Τα υπόλοιπα τα θυμόμαστε όλοι. Ο χρόνος που θα «μπουν οι μπουλντόζες» παρατεινόταν μήνα με το μήνα, τόσο που κι εμείς χάσαμε το λογαριασμό. Μεσολάβησαν και εκλογές, βγήκε νέα κυβέρνηση, ο «Τίγρης» αποφάσισε να… της δώσει χρόνο να βρει το βηματισμό της, ο Ανδριόπουλος τοποθέτησε την έκδοση της άδειας κάπου τον Απρίλη, μπήκε ο Ιούνης και… έχει ο θεός.

Υπάρχουν, βέβαια, πολύ σοβαρά ζητήματα που καθιστούν την «επιχείρηση γήπεδο» ανέφικτη. Εμείς, όμως, θα επαναλάβουμε πως αυτή η αίτηση κακώς παραλήφθηκε από τη ΔΟΚΚ και γι’ αυτό έπρεπε ήδη να έχει επιστραφεί και ο αριθμός πρωτοκόλλου να αφαιρεθεί, όπως προβλέπει η σχετική διάταξη. Η Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και του αναπληρωτή υπουργού ΠΕΚΑ για τη «Διαδικασία έντυπης υποβολής Εγκρισης Δόμησης και Αδειας Δόμησης» (ΦΕΚ 251Β’, 13.2.2012) δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας. Η αίτηση πρωτοκολλείται μόνο αν έχει ελεγχθεί και περιλαμβάνει όλα τα απαιτούμενα στοιχεία (παρ. 2.2). «Σε περίπτωση που η αίτηση για έγκριση δόμησης δεν συνοδεύεται από τα δικαιολογητικά στοιχεία της παραγράφου 2.1δεν γίνεται δεκτή και επιστρέφεται ακόμη και αν έχει πρωτοκολληθεί» (παρ. 3.1-α).

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΠΕΝ (Λαφαζάνης-Τσιρώνης-Αποστόλου) οφείλει άμεσα να βάλει τέλος στο σκάνδαλο Μελισσανίδη, που έχει κάνει κόσκινο στοιχειώδεις κανόνες της αστικής νομιμότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: