3.29.2015

Ημερίδα για το «Πλεόνασμα τροφής – Πλεόνασμα ζωής»

Σε μια χώρα, όπου ο υποσιτισμός απειλεί χιλιάδες νοικοκυριά, η σπατάλη τροφίμων δεν μπορεί να είναι πλέον επιλογή. Γι’ αυτό στα πλαίσια της κοινωνικής οικονομίας η ανάγκη για σωστή διαχείριση του περισσευούμενου φαγητού είναι άμεση και επιτακτική.

Η Μ.Κ.Ο. «ΚΛΙΜΑΚΑ», ως Φορέας Ανάπτυξης Ανθρώπινου & Κοινωνικού Κεφαλαίου για την Αντιμετώπιση του Κοινωνικού Αποκλεισμού, στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος «Πλεόνασμα τροφής – Πλεόνασμα ζωής» που σκοπό έχει την διαχείριση και αξιοποίηση του πλεονάσματος τροφίμων & γευμάτων προς όφελος ευπαθών κοινωνικών ομάδων, διοργανώνει μια ημερίδα την Τρίτη 31 Μαρτίου, ώρα 15:00μμ στο χώρο εκδηλώσεων “Impact Hub Athens” Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή – Αθήνα, τηλ. 2103210146, σταθμός Μετρό Μοναστηράκι.


Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα γίνει παρουσίαση του προγράμματος και θα ακολουθήσουνworkshops με τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

·         Πρακτικές Προσεγγίσεις Αξιοποίησης Πλεονάσματος Τροφίμων
·         Καλές Πρακτικές στην Διαχείριση Πλεονάσματος Τροφίμων – Διατροφικοί Περιορισμοί και Συστάσεις για τις Ευαίσθητες Ομάδες και Ειδικές Κατηγορίες Πληθυσμού
·         Διερεύνηση Θεσμικού Πλαισίου Λειτουργίας της Προτεινόμενης Παρέμβασης για την Αξιοποίηση του Πλεονάσματος Τροφίμων και Βασικές Αρχές που Πρέπει να Τηρούνται κατά την Σύναξη των Ιδιωτικών Συμφωνητικώνων και των ΑποφάσεωνΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στο pleonasma.trofis.klimaka@gmail.com      

Δεν υπάρχουν σχόλια: