3.04.2015

Θα καταχώσουν την Ιερά Οικία!

Στην κατάχωση των ευρημάτων της Ιεράς Οικίας προχωράει η Αρχαιολογική Υπηρεσία στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος. Στο πλαίσιο του έργου Αναβάθμισης του Αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνος, ύψους 2,6 εκατ. ευρώ που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, η Α Εφορεία Αρχαιοτήτων επιλέγει την κατάχωση των καταλοίπων της  Ιεράς Οικίας, προκειμένου να την προστατέψει, όπως αναφέρει, από τη φθορά του χρόνου.

 Η διαδικασία θα ξεκινήσει την επόμενη βδομάδα.
Η απόφαση αυτή ελήφθη, επί υπουργίας Πάνου Παναγιωτόπουλου και αναφέρει τα εξής:



   1." Να μην τοποθετηθούν καθιστικά επί του ίχνους στο έδαφος, που θα υποδηλώνει την κάτοψη των αρχαίων καταλοίπων της «Ιεράς Οικίας», τα οποία θα διατηρηθούν εν 
καταχώσει."

   2. "Να συνταχθεί μελέτη αποστράγγισης του χώρου. Η αποστράγγιση να προβλέπει την αποτροπή της εισροής των ομβρίων του άλσους στον άμεσο περιβάλλοντα χώρο της «Οικίας του Ακάδημου» και την παροχέτευσή τους προς το δίκτυο της πόλης. Επίσης, θα πρέπει να διαμορφωθούν ρύσεις και να προβλεφθεί δίκτυο αποστράγγισης στον πυθμένα του αμέσου περιβάλλοντος χώρου του μνημείου, για την απάντληση των ομβρίων." 


3 σχόλια:

Κ. Β. είπε...

Ειλικρινά, θα ήθελα να γνωρίσουν όλοι το σκεπτικό ενός θεσμού, όπως το ΚΑΣ, που προφανώς το ενέκρινε. Ελπίζουμε να υπάρξει κάποια απάντηση, κάποια εξήγηση.

Γεωργία είπε...

Τον Παναγιωτόπουλο τον γνωρίζαμε…και μας έτυχε να τον μάθουμε και σαν υπουργό Πολιτισμού..(γέλια)..Το πόσο μπροστά θα πήγαινε τον Πολιτισμό,εμείς το γνωρίζαμε, όπως το γνώριζε και αυτός που τον τοποθέτησε σε αυτήν την θέση.Υπονόμευσαν τον Πολιτισμό τα μικρά μεγέθη αυτών των πολιτευτών και το πλήρωσαν με μεγάλη μας χαρά σε αυτές τις εκλογές.. Όμως υπάρχει και η προϊσταμένη της Γ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών κα Μπάνου.
Τι έχει κάνει μέχρι τώρα και τι ακριβώς κάνει η κυρία προϊσταμένη για την Ακαδημία Πλάτωνα..??Για μένα ένα τίποτα με μπόλικη προσπάθεια υποβάθμισης..
Ο νέος υπουργός Πολιτισμού θα ασχοληθεί με το θέμα?

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω τι έχουν σκοπό να κάνουν..Δεν είμαι αρχαιολόγος...αυτό όμως που είναι σίγουρο αφού τόσα χρόνια η εξουσία και οι προσκείμενοι αυτό που κάνουν είναι να υποβαθμίζουν την περιοχή και η ανικανότητα τους να την καταστρέφει...Αυτό με πρώτο τον Δήμο της Αθήνας και ακολουθεί η Γ΄Εφορεία Αρχαιοτήτων...
Και μόνο που ο Δήμος έχει Πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού,Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου τον πρώην ακόλουθο της Ντόρας, μετά του Κακλαμάνη,μετά του Σπηλιωτόπουλου,στα ίδια χνάρια με τον Πλεύρη.....τα λέει όλα....

Όμηρος.