10.18.2014

Πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες κρατούμενους στο Ελληνικό
Στο Ελληνικό λειτουργούν κρατητήρια μεταναστών, οι οποίοι κρατούνται παράνομα, σε άθλιες συνθήκες, για πάνω από 20 μήνες, χωρίς να υπάρχει ποινικό αδίκημα που να τους βαραίνει, με μόνη δικαιολογία την έλλειψη άδειας παραμονής!  Οι μετανάστες στοιβάζονται σε κελιά 3 επί 3, πάνω από 20 άτομα στο κάθε ένα. Τον Ιούλιο του 2011 νεαρός μετανάστης από το Πακιστάν έχασε τη ζωή του στα εν λόγω κρατητήρια, όταν αρνήθηκαν  προκλητικά και  κατ’εξακολούθηση να του προσφέρουν ιατρική περίθαλψη, ενώ για μεγάλο χρονικό διάστημα αισθανόταν αδιαθεσία.

Πριν μερικές μέρες, την 1η του Οκτώβρη, τρείς μετανάστες διεκδικώντας την απελευθέρωσή, τους αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν. Στη συνέχεια έγινε μικρή εξέγερση που κατεστάλη βίαια από την αστυνομία. Οι δύο από τους τρείς μεταφέρθηκαν σε άλλα κρατητήρια και ο ένας αφέθηκε ελεύθερος.
Καλούμε σε μικροφωνική και πορεία το Σάββατο 18/10, στις 12:00 στην πλατεία Σουρμένων στο Ελληνικό.
Όλη την εβδομάδα, από τις 19:00 έως τις 22:30 θα συγκεντρώνονται στον Χώρο Αλληλεγγύης και Δράσης «ΥΠΟΣΤΕΓΟ» (25ης Μαρτίου 38,Αργυρούπολη),ρούχα και σκεπάσματα για τους μετανάστες.

·  ·       ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΟΣ
·  ·       ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΑ/ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
·  ·       ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΕΣ/ΟΙ
Δεν υπάρχουν σχόλια: