7.09.2014

Συνεχίζουν με προσφυγές κατά του «The Mall»


Με πέντε νέες ενέργειες και προσφυγές προς τα εγχώρια και τα διεθνή δικαστήρια ετοιμάζεται να αντιδράσει ο Σύλλογος Παρέμβαση Αμαρουσίου στη νέα απόπειρα της κυβέρνησης να νομιμοποιήσει το «The Mall Athens» ιδιοκτησίας του Ομίλου Λάτση, μέσω ένταξής του στο νόμο για τις «Fast track» επενδύσεις λόγω ενεργειακής αναβάθμισης του εμπορικού κέντρου των 100.000 τετραγωνικών μέτρων, που λειτουργεί ήδη εδώ και δώδεκα χρόνια.Ο Σύλλογος Παρέμβαση Αμαρουσίου, που έπειτα από δέκα χρόνια αναβολών και καθυστερήσεων πέτυχε να εκδοθεί τον περασμένο Ιανουάριο τελεσίδικη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία ανέδειξε το εμπορικό κέντρο-μαμούθ του Αμαρουσίου, μαζί με παρακείμενο κτήριο 17.000 τετραγωνικών μέτρων, ως «το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης» και ακύρωσε την άδεια ανέγερσής του, που έχει εκδοθεί με νόμο απευθείας από τη Βουλή, κρίνοντας ότι είναι αυθαίρετο και κατεδαφιστέο, ετοιμάζει νέο κύκλο παρεμβάσεων.
Συγκεκριμένα, η απάντηση του Συλλόγου Παρέμβαση Αμαρουσίου προς την «Ε» είναι πως θα αντιμετωπίσει τη νέα απόπειρα της κυβέρνησης να νομιμοποιήσει το «The Mall Athens» και ότι θα προχωρήσει στις πέντε εξής ενέργειες:
* Αίτηση ακύρωσης και αναστολής της απόφρασης της διυπουργικής επιτροπής στρατηγικών επενδύσεων στο ΣΤΕ.
* Κατάθεση μήνυσης για κακουργηματικές πράξεις κατά την υπογραφή της σύμβασης πωλήσεως της δημοτικής επιχείρησης Αμαρουσίου, της οποίας ήταν ιδιοκτησία ολόκληρο το πακέτο κατασκευής του δημοσιογραφικού χωριού στο Μαρούσι (χρόνος παραγραφής εικοσαετία -όταν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία θα έχει καταρρεύσει η κυβέρνηση).
* Αγωγή αποζημιώσεως για ένα δισ. ευρώ, αυτά δηλαδή που έπρεπε να πληρωθεί ο Δήμος από την πώληση της δημοτικής επιχείρησης, την είσπραξη των προστίμων αυθαιρέτων, που υπολείπονται των κερδών της 12ετούς λειτουργίας.
* Είσπραξη των προστίμων για το κτήριο γραφείων και την κατεδάφιση των δύο κτηρίων και αγωγή κατά παντός υπευθύνου, των σημερινών υπουργών συμπεριλαμβανομένων.
* Διεθνή καταγγελία χρησιμοποίησης της οικονομικής κρίσης για το ξεπούλημα της περιουσίας του λαού, στο όνομα της αντιμετώπισής της.

ΑΡΓΥΡΗΣ ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: