7.11.2014

Με το αζημίωτο οι «χορηγίες» για υποδομές του δήμου Αθήνας




Αφού για τρία χρόνια τα γηπεδάκια της πλατείας Σ. Πέτρουλα στον Κολωνό ήταν κλειστά για τα παιδιά της περιοχής, ο δήμαρχος Καμίνης τα ξαναεγκαινίασε χτες μαζί με την εταιρεία ARTUME, στην οποία έχει ήδη εγκρίνει την κατασκευή του εμπορικού κέντρου Academy Gardens στην Ακαδημία Πλάτωνος. Απέναντι στη δίκαιη αντίδραση κατοίκων και μικροεπαγγελματιών της περιοχής, ο δήμαρχος, αποδεχόμενος τα ψίχουλα της χορηγίας της εταιρείας για την επισκευή του γηπέδου στην πλατεία Σ. Πέτρουλα, προσπαθεί να την νομιμοποιήσει στις συνειδήσεις όσων αντιδρούν στην ανέγερση του εμπορικού κέντρου.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αθήνας καταγγέλλει το δήμαρχο Καμίνη που έχει εναποθέσει τη λειτουργία των υποδομών του δήμου στους μεγάλους «χορηγούς», οι οποίοι παίρνουν τα φιλέτα γης προς επιχειρηματική αξιοποίηση με τη σύμφωνη γνώμη του δήμου και με ψίχουλα προσπαθούν να εξασφαλίσουν την κοινωνική αποδοχή.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αθήνας καλεί τους κατοίκους της Αθήνας να διεκδικήσουν δημόσιες κοινωνικές υποδομές γι' αυτούς και τα παιδιά τους με κρατική χρηματοδότηση των δήμων, αφού από τους δικούς τους φόρους προέρχονται τα κονδύλια αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: