7.09.2014

Όχι στην προσπάθεια του Δήμου Αθηναίων να "ξεπλύνει" την Artume και το Mall

Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Σε όλη σχεδόν την προηγούμενη θητεία του δημάρχου Καμίνη, το ανοιχτό γήπεδο στην πλατεία Πέτρουλα παρέμενε κλειστό. Η μπασκέτα που προκάλεσε το ατύχημα βρισκόταν πεσμένη επί χρόνια. Η ανικανότητα και η απραξία ήταν ο λόγος, για να μένει το γήπεδο στην εγκατάλειψη και να στερούνται τα παιδιά το δικαίωμα στην άθληση.
Σήμερα, ένα μήνα μετά την εκλογή του, έρχεται ο δήμαρχος Αθηναίων να γιορτάσει το άνοιγμα του γηπέδου,με μια φιέστα που ονομάζει "εγκαίνια"...
...μόνο που το γήπεδο δεν το αποκαθιστά ο δήμος, όπως θα όφειλε, αλλά η πολυεθνική εταιρεία Artume!!!

Η Εταιρεία, που διαφημίζει ως επένδυση την ανέγερση Mall στο πρώην Μουζάκη, Λένορμαν και Κηφισού, που θα "στεγνώσει" την αγορά και θα οδηγήσει εκατοντάδες μικρές επιχειρήσεις στο λουκέτο.
Η Εταιρεία, που σε αντάλλαγμα για την εμπορική εκμετάλλευση του αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημία Πλάτωνος προσφέρει τέσσερις μπασκέτες ως αντισταθμιστικά οφέλη.
Η Εταιρεία, που απαιτεί να μην πληρώσει το φόρο ακίνητης περιουσίας ύψους 5,3 εκατομυρίων ευρώ προς το δημόσιο, την ίδια στιγμή που όλοι εμείς στενάζουμε από την ανελέητη φορολογία και τα χαράτσια.
Αυτή λοιπόν είναι η Εταιρεία που έρχεται να ξεπλύνει και να βαφτίσει "μέγα χορηγό" ο κ. Καμίνης!
Για όλα τα παιδιά και τους νέους, ο Αθλητισμός είναι αναφαίρετο δικαίωμα. Αναφαίρετο δικαίωμα είναι να έχουμε αθλητικές εγκαταστάσεις, που έχουμε προπληρώσει με φόρους και δημοτικά τέλη. Ο δήμος της Αθήνας έχει την υποχρέωση να φροντίζει για την εξασφάλιση τους!
Δεν αναγνωρίζουμε σε καμία δημοτική αρχή να μετατρέπει τα δικαιώματα μας σε "καθρεφτάκια - αντιστάθμισμα"για να περιτυλίξει "σε γυαλιστερό χαρτί" την απόφαση της να δώσει το πράσινο φως σε ένα Mall, με επιφάνεια πάνω από 50.000 τ.μ. και τον ψευδότιτλο"Κήποι της Ακαδημίας" που:
· θα κλείσει όσες μικρές επιχειρήσεις έχουν απομείνει στις γειτονιές μας
· θα μετατρέψει τον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος σε "πίσω αυλή" των δραστηριοτήτων της
· θα επιβαρύνει με τόνους τσιμέντου και κυκλοφοριακή συμφόρηση τις ήδη επιβαρυμένες γειτονιές μας
Mall - υνση και Ζωή δεν πάνε μαζί!
Ούτε στον αθλητισμό ούτε στον πολιτισμό ούτε πουθενά!

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ -ΦΟΡΕΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΛΑΤΩΝΟΣ - ΚΟΛΩΝΟΥ -ΣΕΠΟΛΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: