6.19.2014

3ήμερο Δράσεων και Ενημέρωσης στο Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνα, 27- 28-29/6/2014
“Θέλουμε το μέλλον στις γειτονιές μας αλλιώς»

Η Επιτροπή Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνα συν διοργανώνει με τις συλλογικότητες της περιοχής: τη Λαϊκή Συνέλευση Σεπολίων- Κολωνού- Ακαδημίας Πλάτωνα, το Δίκτυο μαθημάτων αλληλεγγύης, το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης «Αριστοτέλης», την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων της 4ης δημοτικής Κοινότητας, για δεύτερη συνεχή χρονιά 3ήμερο Δράσεων και Ενημέρωσης στην Ακαδημία Πλάτωνα στις 27,  28 και 29 Ιουνίου. Μια μέρα πριν, την Παρασκευή στις 27 Ιουνίου συνδιοργανώνουμε μεγάλη μουσική συναυλία υπό τον τίτλο “Αγωνιζόμαστε με αλληλεγγύη κόντρα στη φτώχεια και το φασισμό”.

Κεντρικός άξονας για τις δράσεις και τις παρεμβάσεις των συλλογικοτήτων που οργανώνουν τις δράσεις και παρεμβάσεις το 3ήμερο αυτό, είναι η σχεδιαζόμενη ανέγερση του mall «Αkademy gardens» από την πολυεθνική Black Rock που θα καταστρέψει μακροπρόθεσμα την περιοχή και θα εξαφανίσει τις τοπικές αγορές των Δυτικών Συνοικιών. Κάτοικοι της Ακαδημίας Πλάτωνα και Σεπολίων έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενάντια στην κατασκευή του νέου mall «Academy Gardens», έχουν ήδη κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα, ενώ αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ επί της κύριας προσφυγής τους.
Στο 4ο διαμέρισμα με ευθύνη της κυβέρνησης και του δήμου Αθηναίων προωθείται συστηματικά η υποβάθμιση των γειτονιών μας και παραμένει εσκεμμένα μετέωρος ο Αρχαιολογικός χώρος της Ακαδημίας Πλάτωνα. Την περίοδο που όλα μαζί και οι ζωές των ανθρώπων ξεπουλιούνται στη φτήνια, θέλουν να εκποιήσουν και το όνομα της Ακαδημίας Πλάτωνα. 
Η αυτονόητη απάντησή μας στην υποβάθμιση και το γενικό ξεπούλημα είναι: Δεν είναι αυτό το μέλλον μας. «Θέλουμε το μέλλον στις γειτονιές μας αλλιώς». Στόχος των παρεμβάσεων και δράσεων είναι η ενημέρωση για όλα αυτά που κερδίσαμε μέχρι σήμερα, αυτά που εμείς θέλουμε και οραματιζόμαστε για τις γειτονιές και την περιοχή μας. Με επίκεντρο τον ελεύθερο χώρο του Πάρκου της Ακαδημίας Πλάτωνα, απαιτούμε, ενεργοποιούμαστε, διεκδικούμε ένα διαφορετικό μέλλον για τις γειτονιές μας. Ένα μέλλον που στηρίζεται στον Πολιτισμό, την παιδεία, την τοπική οικονομική ανάπτυξη, την αλληλεγγύη, την αξιοπρέπεια, ένα μέλλον για όλους.
Στις 28 και 29 Ιουνίου του 2014 θα διεξαχθούν στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα ποικίλες πολιτιστικές, αθλητικές, κοινωνικές και άλλες εκδηλώσεις, όπως συζητήσεις, εργαστήρια, παιχνίδια, προβολές, συναυλίες, εκθέσεις, συλλογικές κουζίνες, ξεναγήσεις στο πάρκο με τη συμμετοχή δεκάδων ενεργών ομάδων και καλλιτεχνών.
Το Σάββατο 28 Ιουνίου στις 7.30 το απόγευμα θα γίνει η κεντρική συζήτηση με θέμα την ανέγερση του Mall και τις επόμενες ενέργειες των κατοίκων. Την Κυριακή παρεμβαίνουν οι δάσκαλοι και γονείς για τη δημόσια εκπαίδευση και τον Πολιτισμό.
Σας περιμένουμε στην Ακαδημία Πλάτωνα στις 27, 28 και 29 Ιουνίου.Δεν υπάρχουν σχόλια: