4.05.2014

Σήμερα η γιορτή των σπόρων στην Ακαδημία Πλάτωνος

Σας καλούμε σε μια ανοιξιάτικη γιορτή  για την  ελευθερία των παραδοσιακών σπόρων.
Σάββατο 5  Απριλίου από τις 4μμ έως τις 10μμ  στο  Συνεργατικό Καφενείο της Ακαδημίας  Πλάτωνος, γωνία  Μοναστηρίου και Τηλεφάνους.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μοίρασμα σπόρων και φυντανιών από παραδοσιακές ποικιλίες, ενημέρωση σχετικά με τη νομοθεσία για τους παραδοσιακούς σπόρους, ζωγραφική, κουκλοθέατρο, εδέσματα από τη Νομαδική Κουζίνα, και μουσική από τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, την «Ηχοβολή», και τους Afrodyssey Orchestra.
Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την οικονομική στήριξη του Διεθνούς Καραβανιού Αλληλεγγύης για τους Σπόρους που διοργανώνεται από το Πελίτι με συμμετοχή της Vandana Shiva.


Το καραβάνι θα ξεκινήσει την 27/4/2014 από το Παρανέστι Δράμας (έδρα του Πελίτι) και θα καταλήξει στη Νότιο Γαλλία προκειμένου να συμμετάσχει στις Διεθνείς Ημέρες Σπόρων που διοργανώνει η οργάνωση Κοκοπελλί (https://kokopelli-semences.fr) στις 1, 2 και 3 και 4 Μαΐου 2014. Η οργάνωση Κοκοπελλί διώκεται δικαστικά για την εμπορία σπόρων παραδοσιακών ποικιλιών σε αγρότες.

Διεκδικούμε μια νομοθεσία που εναρμονίζεται με τους Νόμους της Φύσης.  Είναι η   μόνη εγγύηση για τη την διατροφική μας ασφάλεια και την υγεία των παιδιών μας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ
4μμ-6μμ     παιδιά και μεγάλοι ζωγραφίζουμε το πανώ του καραβανιού
5μμ-6μμ     Κουκλοθέατρο «Ο Λεπτοκαράκης»
6μμ-7μμ    "Το Καραβάνι και η Νομοθεσία για τους Σπόρους" συζήτηση-ενημέρωση
7μμ μοίρασμα  σπόρων και φυντανιών από παραδοσιακές ποικιλίες
7μμ-7:30μμ   τραγούδια από τον Αλκίνοο Ιωαννίδη με κιθάρα και λαούτο
7:45μμ – 9:15μμ παραδοσιακά και έντεχνα τραγούδια από το συγκρότημα του Στέφανου Γανωτή «Ηχοβολή» (λύρα, κανονάκι, λαούτο, μαντολίνα, και χορός)
9:30μμ – 11μμ το συγκρότημα Afrodyssey Orchestra με afro-beat, afro-jazz, και afro-punk ήχο

                                     
Υποστηρικτές του Καραβανιού για του Σπόρους: Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος, Νομαδική Κουζίνα, Συνεταιρισμός Βλαστός,  Δρυάδες,  Lacandona, Νέα Γουϊνέα, Συνεταιρισμός  Συνάλλοις, Τοπική Ομάδα Πελίτι Αθήνας.

Περισσότερες πληροφορίες: Τοπική ομάδα Πελίτι Αθήνας, elena@peliti.gr 6973039776

Δεν υπάρχουν σχόλια: