3.04.2014

Ο Εμπορικός Σύλλογος Νίκαιας κατά του Academy gardens


Π Ρ Ο Σ

ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΑΚ. ΠΛΑΤΩΝΟΣ-ΚΟΛΩΝΟΥ -ΣΕΠΟΛΙΩΝ
Θ Ε Μ Α : « Επιστολή Υποστήριξης προς τους Κατοίκους – Επιχειρηματίες , Ακ. Πλάτωνος – Κολωνού – Σεπολίων , σχετικά με το ζήτημα ανέγερσης MALL, στο πρώην «ΜΟΥΖΑΚΗ», από την ΑRTUME S.A.».
Αγαπητοί/ες κύριοι/ες,
Σε συνέχεια της επιστολής σας, με ημερομηνία έκδοσης 24/02/2014, σας γνωστοποιούμε ότι όλος ο Εμπορικός κόσμος και σε επέκταση και οι Εμπορικοί Σύλλογοι είναι αντίθετοι στην ανέγερση εμπορικών κέντρων, και κυρίως όταν αυτά οικοδομούνται εντός των ιστών των πόλεων, ενώ θα έπρεπε να υπάρχουν νόμοι που να επιβάλλουν την ανοικοδόμηση εμπορικών κέντρων τουλάχιστον 20 χιλ. μακριά από το κέντρο των πόλεων .
Ο Εμπορικός Σύλλογος Νίκαιας έχει πάγια θέση του, την αλλαγή του νομικού πλαισίου που ισχύει σχετικά με την εμπορική πολεοδομία, που βέβαια πρέπει να τονίσουμε την προκλητική στάση του Κράτους σχετικά με την προάσπιση των συμφερόντων των πολυεθνικών .
Στο συγκεκριμένο ζήτημα για το Κτίριο «ΜΟΥΖΑΚΗ», στο Περιστέρι, και την ανέγερση σε αυτό το χώρο ΜΑLL, σαν Εμπορικός Σύλλογος είμαστε αντίθετοι, σύμφωνα με τα παραπάνω που εκθέσαμε, και συμφωνούμε με την Επιτροπή των κατοίκων των παραπάνω περιοχών , καθώς και τις αντιδράσεις τους στα ζητήματα που τέθηκαν, δηλ. του αρχαιολογικού χώρου της ευρύτερης περιοχής του κτιρίου, καθώς και των καταστροφικών συνεπειών στον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής. Νομίζουμε ότι υπάρχει δόλιος σκοπός Κράτους-Πολυεθνικών, να μετατραπεί η Λεωφόρος Κηφισού σε δρόμο Πολυεθνικών εταιρειών και Εμπορικών κέντρων (βλ. ΙΚΕΑ- RIVER WEST κ.α.).

Το ίδιο θέμα με εσάς αντιμετωπίζουν και οι φορείς και οι Κάτοικοι της περιοχής του Ελληνικού, στην μελλοντική συμφωνία για Εμπορικό κέντρο του παλαιού αεροδρομίου Αθηνών .

Συμπαραστεκόμαστε αμέριστα στους Κατοίκους και στους φορείς των περιοχών Περιστερίου και Ελληνικού, και είμαστε στο πλευρό τους ενάντια στις ξένες πολυεθνικές που έχουν πολιτική την εξαγωγή του ελληνικού χρήματος, ενώ αντίθετα οι μικρές επιχειρήσεις,- που πρέπει να τονίσουμε ότι είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ-στηρίζουν την οικονομία , την οικογένεια , και φυσικά επενδύουν σε Ελληνικές επιχειρήσεις και το χρήμα παραμένει στον τόπο μας.



.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας δεν έχει θέση για το ζήτημα;Υπέρ, κατά ή του είναι αδιάφορο; Και για ποιους λόγους; Αν και όταν επιλέγεται η σιωπή, μάλλον καταλαβαίνουμε...