6.21.2013

Λεφτά για το γήπεδο της ΑΕΚ υπάρχουν!

Διαβάζουμε στις εφημερίδες πως η Περιφέρεια Αττικής και ο Γιάννης Σγουρός δεσμεύτηκαν πως θα διαθέσουν 20 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει γήπεδο η νέα, υπό τον έλεγχο του Δημήτρη Μελισσανίδη, ΑΕΚ,  στη Νέα Φιλαδέλφεια. Είναι μια απόφαση πρόκληση, διότι αν ο επιχειρηματίας και επενδυτής θέλει να αποκτήσει γήπεδο για την ομάδα του, πρέπει να το πληρώσει ο ίδιος και όχι ο κόσμος. Είναι πρόκληση, γιατί την ίδια ώρα η κυβέρνηση κλείνει το ένα μετά το άλλο τα σχολεία και ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο και σε νοσοκομείο.
Είναι επίσης πρόκληση διότι εδώ και δύο χρόνια ο κ. Σγουρός είχε δεσμευτεί  προς το υπουργείο Πολιτισμου πως θα διαθέσει το ποσό των 3 εκατ. ευρώ για την προκήρυξη του διευθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού με αντικείμενο την κατασκευή του Μουσείου της Πόλης των Αθηνών στην Ακαδημία Πλάτωνος και δεν το έχει πράξει. 
Το κόστος κατασκευής του Μουσείου κυμαίνεται ανάλογα από 20 ως εκατ. ευρώ, ανάλογα με τη διαδικασία που θα επιλεγεί (δημόσιο ή ιδιώτης) και έχει ως σκοπό να φιλοξενήσει την ιστορία της  Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: