6.26.2013

«Να σταματήσει αμέσως το γενικό ‘ξεπούλημα’ της Ελλάδος από το ΤΑΙΠΕΔ»

Δημόσια συζήτηση με θέμα «Τα Συνταγματικά Όρια των Ιδιωτικοποιήσεων». Θα μιλήσει η κ. Μαρία Καραμανώφ Σύμβουλος Επικρατείας, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος,  το απόγευμα της Τετάρτης 26 Ιουνίου 2013,
στην 
Αίθουσα Τελετών Παντείου Πανεπιστημίου,  Λεωφ. Συγγρού 136 (είσοδος Φραγκούδη), Καλλιθέα. 
Η Ομιλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ «Να σταματήσει αμέσως το γενικό ‘ξεπούλημα’ της Ελλάδος από το ΤΑΙΠΕΔ», ο οποία ξεκινάει στις 6:00 μμ και οργανώνεται από Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.


Θα μιλήσουν επίσης:
Αλίκη Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου, Ομ. Καθηγήτρια Παντείου Παν/μίου, Πρόεδρος ΙΜΔΑ.
Αντώνης Μπρεδήμας, Καθηγητής Εθνικού & Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών, Γεν. Γραμματέας ΙΜΔΑ (Ιδιωτικοποιήσεις και Επανακρατικοποιήσεις στο Διεθνές Δίκαιο).
Ηλίας Νικολόπουλος, Καθηγητής του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης Παντείου Παν/μίου (Το γενικό θεμελιώδες δικαίωμα και η δυνατότητα εξαγοράς επιχειρήσεων ή και αναγκαστικής σ’ αυτές συμμετοχής του κράτους).
Ακρίτας Καϊδατζής, Λέκτορας του Τμήματος Νομικής Αριστοτελείου Παν/μίου Θεσσαλονίκης (Σε ποιον ανήκει η περιουσία του Δημοσίου; Ποιός και πώς επιτρέπεται να την εκποιήσει;).
Αριστοτέλης Κοσκινάς, Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας (Κέρκυρα: χαρακτηριστική περίπτωση σκανδαλώδους γενικού «ξεπουλήματος» της περιουσίας του Δημοσίου).
Θα ακολουθήσει ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ενώ Συμπερασματικές σκέψεις θα διατυπώσει ο κ. Ηρακλής-Σπυρίδων Ακτύπης, Δ.Ν. Université Paris II Panthéon-Assas, Διευθυντής ΙΜΔΑ.
Συντονίζει ο Καθηγητής του Τμήματος Κοινωνιολογίας Παντείου Παν/μίου κ. Θεόδωρος Σακελλαρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: