5.20.2013

Κυριακάτικη γιορτή στο Πάρκο μας


Διεθνής εβδομάδα για το σεβασμό στη γέννα

Το Ελληνικό Δίκτυο για τον Σεβασμό στη Γέννα, ENCA Hellas, συντονίζει για τρίτη συνεχή χρονιά φέτος μια σειρά από ανοιχτές εκδηλώσεις, δωρεάν υπηρεσίες, ενημερωτικές συναντήσεις, ομάδες για την υποστήριξη της εγκυμοσύνης, της λοχείας, της οικογένειας, εκπαιδευτικές συναντήσεις για την προώθηση του θηλασμού και πλήθος ακόμα δράσεων. 

Με κεντρικό σύνθημα «Μην ενοχλείτε! Ένας άνθρωπος γεννιέται…» στη φετινή Διεθνή Εβδομάδα για τον Σεβασμό στη Γέννα (από 20 έως 27 Μαΐου 2013) η Ελλάδα συμμετέχει δυναμικά με την ενεργοποίηση πλήθους πολιτών, επαγγελματιών και φορέων, σε κάθε γωνιά της χώρας. 


Στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Τρίπολη, στην Καστοριά, στην Πάτρα, στις Σέρρες, στην Ξάνθη, στην Κω, στα Χανιά, στην Παραμυθία και στοΓαρδίκι Θεσπρωτίας, στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, το θέμα «σεβασμός στη γέννα» ανοίγει ξανά, η ενέργεια και η πληροφορία συντονίζονται με στόχο να ξαναβρεί η εγκυμοσύνη τη φυσική της δύναμη, να μην αντιμετωπίζεται ως «ιατρικό περιστατικό», επιβαρύνοντας (οργανικά, ψυχολογικά, οικονομικά) τις μητέρες και τα μωρά τους και τελικά, την ίδια την οικογένεια. 

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα με όλες τις δωρεάν εκδηλώσεις, ομιλίες, δράσεις και υπηρεσίες που προσφέρονται στη διάρκεια της Διεθνούς Εβδομάδας για τον Σεβασμό στη Γέννα στο:http://www.encahellas.eu/files/ENCAHellasIWRC-Calendar-2013.pdf

Ειδικά φέτος, οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν νωρίτερα (το Σαββατοκύριακο πριν από την Διεθνή Εβδομάδα, 18 και 19 Μαΐου με συμμετοχή στην οικο-συνάντηση «Σπόροι Ζωής» και την ομιλία της Μαρίας Ανδρεουλάκη εκεί με θέμα «Σεβασμός στη γη, σεβασμός στη γέννα») και στη Θεσσαλονίκη παρατείνονται μέχρι την Παρασκευή 31 Μαΐου και το Σάββατο 1 Ιουνίου (και το εκεί φεστιβάλ Βirth Choices Festival, με ομιλίες, εκθέσεις, θεατρικά και καλλιτεχνικά δρώμενα γύρω από το θέμα των επιλογών στην εγκυμοσύνη και στη γέννα). 

Στην Αθήνα, οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με μια γιορτή για όλη την οικογένεια, την Κυριακή 26 Μαΐου, από τις 11:00 π.μ. έως αργά το απόγευμα, στηνΑκαδημία Πλάτωνος, με την παράσταση κουκλοθεάτρου «Λεπτοκαράκης», με θεατρικό παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους από την ομάδα «Μικρός Νότος», με συζητήσεις, καλλιτεχνικές δημιουργίες, μουσική, χορό και με την προβολή της ταινίας «Freedom for Birth» στο συνεργατικό Καφενείο της Ακαδημίας Πλάτωνος (Μοναστηρίου 140 & Τηλεφάνους). 

Αναζητήστε, μεταξύ άλλων, στο αναλυτικό πρόγραμμα: 


·       Δωρεάν μαιευτική φροντίδα και υπηρεσίες βοηθού μητρότητας κατ’ οίκον.
·       Επιστημονικές και ενημερωτικές συναντήσεις για την προγεννητική φροντίδα, για το θηλασμό, για τον φυσικό τοκετό, για τον τοκετό στο σπίτι, για το δικαίωμα επιλογής στη γέννα, για τον συναισθηματικό δεσμό μητέρας και παιδιού για τον ρόλο του πατέρα, για τις επιπτώσεις της καισαρικής, για την αξία του πόνου στη διάρκεια του τοκετού.
·       Προβολές ταινιών με θέμα την εγκυμοσύνη, τη μητρότητα, το σεβασμό στη γέννα 
·       Χειροτεχνίες, νανουρίσματα, εργαστήρια βρεφικού μασάζ, ρεφλεξολογίας για παιδιά, aqua yoga και yoga για την εγκυμοσύνη, για τη λοχεία αλλά και για παιδιά.
·       Σεμινάρια για την ανθοθεραπεία, την ομοιοπαθητική, τη ρεφλεξολογία, τη μέθοδο Gentle Bio-Energetics, κ.α.
·       Ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης στην εγκυμοσύνη και τον τοκετό, ομάδες για την ενδυνάμωση των νέων μητέρων και της οικογένειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: