5.14.2013

Θύμα ρατσιστικής επίθεσης έπεσε 14χρονος Αφγανός στην Αθήνα


πηγή: www.tanea.gr

Θύμα άγριας ρατσιστικής επίθεσης έπεσε ένα 14χρονο αγόρι από το Αφγανιστάν το απόγευμα της 6ης Μαϊου στην Πλατεία Αττικής, όπως καταγγέλλουν οι Γιατροί του Κόσμου.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του εφήβου, μια ομάδα ανδρών, που ήταν ντυμένοι με μαύρα ρούχα, του επιτέθηκαν, τον χτύπησαν και τον χαράκωσαν στο πρόσωπο με σπασμένο μπουκάλι μπίρας.

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έδωσε απάντηση σε δημοσιεύματα που αναφέρονται σε σύλληψη και εικοσάλεπτη κράτηση από αστυνομικούς στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» του 14χρονου Αφγανού, ο οποίος αργότερα υπέστη ρατσιστική κακοποίηση από αγνώστους.


Οπως υποστηρίζει η ΕΛ.ΑΣ., «μετά την ενημέρωση των αστυνομικών Αρχών, δόθηκε άμεσα εντολή για πλήρη διερεύνηση του θέματος από την Υπηρεσία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, η οποία έχει ήδη επιληφθεί της υπόθεσης, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Από τα στοιχεία και τις καταγραφές του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Αθηνών, δεν προκύπτει κράτηση του συγκεκριμένου αλλοδαπού, όπως αναφέρεται σε ορισμένα δημοσιεύματα».

Σύμφωνα με τα εν λόγω δημοσιεύματα, ο μικρός είχε έρθει στην Ελλάδα με τη μητέρα του και σκόπευαν να μεταβούν στην Ελβετία για να συναντήσουν τον αδερφό του. Το παιδί, ωστόσο, δεν βρήκε θέση σε αεροπλάνο, καθώς χωρίστηκε από τη μητέρα του, αφού ο οργανωτής της διαφυγής τους τους είχε βάλει σε διαφορετικό γκρουπ στο αεροδρόμιο, όπου, σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, συνελήφθη.

Αφέθηκε, τελικά, ελεύθερος και προσπάθησε να επιστρέψει στο σπίτι όπου έμεναν άλλοι Αφγανοί, έπεσε όμως πάνω σε τρία άτομα τα οποία τον χαράκωσαν.

Ο 14χρονος τελεί, πλέον, υπό την προστασία της Εισαγγελίας και των Γιατρών του Κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: