4.08.2013

Φτιάχουν και τρίτο mall στην Ακαδημία Πλάτωνος!

Ένα, δύο...τρία mall στην Ακαδημία Πλάτωνος!  Στο "στόχαστρο" επιχειρηματικών συμφερόντων που σχετίζονται με τη γη βρίσκεται η Ακαδημία Πλάτωνος.
Αρχικά ήρθε το Jumbo, δίπλα σε ζώνη κατοικίας, το οποίο αρχικά ξεκίνησε ως κατάστημα πώλησης παιχνιδιών. Τώρα πουλάει από επίπλα σπιτιού και εσώρουχα ως και συσκευασμένα τρόφιμα.
 Το βράδυ μάλιστα κλείνει και το δρόμο μπροστά από το κτίριο, στην ευθεία της Κρέοντος, χωρίς να είναι σαφές, αν πρόκειται για δημόσιο ή ιδιωτικό. Ας θυμηθούν οι γείτονες ποιες ήταν οι επιπτώσεις στα καταστήματα της περιοχής από τη λειτουργία του συγκεκριμένου εμπορικού κέντρου.


Στη συνέχεια ήρθε η "επενδύση" υπερτοπικού mall  55 στρεμμάτων, από την Artume με τον τίτλο "Aacamedy Gardens" (http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1763597) στη συμβολή των οδών Κηφισού και Λένορμαν
Το τρίτο mall έρχεται και πάλι στη Λένορμαν σε χώρο που βρίσκεται πίσω απέναντι από το Καπνεργοστάσιο, το οποίο σύμφωνα με δημοσίευμα του "Βήματος"( http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=506510 )θα φιλοξενεί  μικρές οικοτεχνικές επιχειρήσεις και βιοτενχικές από τον κλάδο των τροφίμων που δεν έχουν διέξοδο στα σούπερ μάρκετ. Γίνεται λόγος για 60 καταστήματα, χωρίς και πάλι να έχουν καταμετρηθεί οι συνέπειες στην τοπική αγορά, (μανάβικα, κρεοπωλεία, μπακάλικα, κ.α.)

Ρωτάμε, λοιπόν, ποια είναι η θέση της 4ης Δημοτικής Κοινότητας και του Δήμου Αθηναίων.
Πως επιτρέπουν 3 εμπορικά κέντρα στην Ακαδημία Πλάτωνος;  

Δεν υπάρχουν σχόλια: