4.04.2013

Ποιος έχει το ανάστημα να μπαίνει εμπόδιο στον Πλάτωνα;

Εδώ σχεδιαζόταν το Ψηφιακό Μουσείο του Πλάτωνα.Γιατί απέρριψαν το χώρο;

Μια απορία. Τι γίνεται με το Ψηφιακό Μουσείο του Πλάτωνα; Η κατασκευή του προβλέπεται στο πρόγραμμα "Ακαδημία Πλάτωνος" αλλά παρατηρείται μια μεγάλη καθυστέρηση για την επιλογή του χώρου αφού πρώτα απορρίφθηκε το οικόπεδο Ευκλείδου- Μοναστηρίου της Γ΄ Εφορείας. 
Αντί να γίνει εκεί το Μουσείο, τοποθετήθηκαν αρχιτεκτονικά μέλη και κλειδώθηκαν χωρίς να υπάρχει καμία ενημερωτική πινακίδα για το τι είναι αυτό που αντικρίζει ο επισκέπτης. Αλήθεια τι είναι;  Υπαίθρια αποθήκη κλειδωμένων μαρμάρων, από αυτά που είναι ελεύθερα στο Πάρκο; 

 Μάλιστα φαίνεται αυτή η  μεταφορά και το κλείδωμα του οικοπέδου να εντάχθηκε και στο ΕΣΠΑ... Τα κριτήρια για την απόρριψη του οικοπέδου, δεν είναι προφανή.

Όμως το υπουργείο Πολιτισμού διαθέτει στη γειτονιά μας 45 ακίνητα με κτίσμα και 63 χωρίς κτίριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει ανακοινώσει η γενική γραμματέας, Λίνα Μενδώνη.
 
- Πως είναι δυνατόν να μην βρίσκεται ένα για να φιλοξενήσει το Ψηφιακό Μουσείο του Πλάτωνα; 

-Μήπως, υπάρχει σκοπιμότητα να καθυστερήσει η επιλογή του οικοπέδου, να χαθούν τα χρήματα του προγράμματος και να μην γίνει το  Ψηφιακό Μουσείο του Πλάτωνα; 

-Μήπως ένα τέτοιο Μουσείο θα αποκάλυπτε τις προοπτικές της περιοχές με τους επισκέπτες που θα έφερνε ;

 -Ποια είναι η γνώμη του Δήμου Αθηναίων και της 4ης Δημοτικής Κοινότητας; Συμμετέχουν στις συζητήσεις; 

-Ποιος οφελείται  από τη μή κατασκευή του Ψηφιακού Μουσείου του Πλάτωνα; 

-Ποιος έχει το ανάστημα να μπαίνει εμπόδιο στον Πλάτωνα; 


Δεν υπάρχουν σχόλια: