4.02.2013

Διευκρινίσεις και ερωτήματα για τη συνέντευξη των ανθρώπων της ARTUME




Γράφει η A.S.

Κάποιες υποχρεωτικές διευκρινίσεις και ερωτήματα:
-"Μερίδα κατοίκων της περιοχής και ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρούν κατά της υλοποίησης του έργου, επειδή, όπως υποστηρίζουν, γειτνιάζει με τον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος". 

Με ποια μετρητικά όργανα καθορίζει τις "μερίδες" το στέλεχος;και τι "μερίδα" είμαστε; παϊδάκι ή αμερικάνικη μπριζόλα; Και τώρα, στα σοβαρά: Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε την ερώτηση στη Βουλή. Δεν είναι το μόνο κόμμα που έχει αντίθετη άποψη για το επενδυτικό σχέδιο. Τουλάχιστον, το ΚΚΕ, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με βάση τις τοποθετήσεις των παρατάξεών τους στο δημοτικό συμβούλιο Αθήνας είναι αντίθετοι. Συμφωνούν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και η ΔΗΜΑΡ, πράγμα καθόλου παράξενο αφού συμφωνούν και σε άλλες καταστροφές, πολύ μεγαλύτερες. Άρα, οι της εταιρείας πρώτα να σεβαστούν το πολίτευμα της χώρας που ακόμη έχει χώρο για πολλά κόμματα. 3. Δεν υποστηρίζουν οι "μερίδες" ότι η επένδυση γειτνιάζει με την επένδυση. Το υποστηρίζει η επένδυση που διάλεξε την ονομασία "Academy Gardens".

-"Chris McCormack: Να διασαφηνίσουμε ότι σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήσαμε στην περιοχή, το 81% των κατοίκων τάσσεται υπέρ της επένδυσης".

 Πότε έγινε η δημοσκόπηση; με ποια ερωτήματα; σε ποια περιοχή ακριβώς;

-"Γιώργος Τσουκαλάς: Το Academy Gardens απέχει 1,4 χιλιόμετρα από το πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, δηλαδή, διπλάσια, απόσταση από ότι το Χρηματιστήριο Αθηνών από τον αρχαιολογικό χώρο".

Δηλαδή; ας δημοσιευτεί η εισήγηση του Οργανισμού Αθήνας που αναφέρει ότι η επένδυση πρέπει να συνδεθεί μέσω πεζόδρομων με τον αρχαιολογικό χώρο για να μπορέσει αυτός να αναβαθμιστεί. Επίσης, ας δημοσιευτεί και η Κοινή Διακήρυξη Προθέσεων της εταιρείας με το δήμαρχο για τον ίδιο στόχο, από το capital πάντα.

-" Chris McCormack: Ωστόσο, η έκταση, όπου σχεδιάζουμε το Academy Gardens, είναι ιδιωτική ... δύσκολα θα μπορούσαν να εγερθούν αξιώσεις".

 -Δεν αμφισβήτησε κάποιος την ιδιωτική ιδιοκτησία. Έχουμε να υπερασπιστούμε τις δημόσιες, αυτήν την περίοδο.Αμφισβητείται το σχέδιο εκμετάλλευσης αυτής της ιδιοκτησίας, η βιωσιμότητά του και η βιωσιμότητα της ευρύτερης περιοχής, από το Περιστέρι και το Ίλιον μέχρι το κέντρο της Αθήνας.
- Για τις απαντήσεις των δύο σε σχέση με τα εμπορικά κέντρα, την αγορά της Αθήνας, κτλ, παραπέμπουμε στην εκτενή πλέον βιβλιογραφία, αλλά και στις εκτιμήσεις επιστημονικών φορέων ακόμη και του κειμένου του Σχεδίου Νόμου του νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας που αραχνιάζει μέχρι να σουλουπωθεί στα μέτρα των επιταγών της περιόδου. Θα ήταν ενδιαφέρον, κάποιος από τους φίλους ειδικούς να γράψει σχόλιο εδώ για τα εμπορικά κέντρα. Α, και η Αθήνα των μνημονίων δεν είναι Λονδίνο!
-
"Γιώργος Τσουκαλάς: Με αποφάσεις τους, τα υπουργεία Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, ο Δήμος Αθηναίων και η Εφορία Νεωτέρων Μνημείων έχουν αποσαφηνίσει ότι δεν υπάρχουν διατηρητέα κτίσματα στην περιοχή".

 Για το κτίριο βιομηχανικής αρχιτεκτονικής κληρονομιάς που κατεδαφίστηκε με διαδικασίες fast track, καλό είναι το blog να ενημερώσει ξανά τους αναγνώστες του. Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα επιχείρηση καθόλου μα καθόλου γραφειοκρατική!

- " Chris McCormack: ...Άλλωστε, εμείς δεν ζητούμε επιτάχυνση των διαδικασιών αλλά την απόλυτη εφαρμογή του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου..."

Δεν έχετε κανένα λόγο να μην το ζητάτε αφού το νομοθετικό πλαίσιο το φροντίζουν άλλοι. Όπως ο υπόλογος πρώην υπουργός Παπακωνσταντίνου με τις φωτογραφικές τροποποιήσεις σε άσχετο νομοσχέδιο τον Φεβρουάριο του 2012!

- "Γιώργος Τσουκαλάς: Επιπλέον, στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Artume πραγματοποιούμε, με την στήριξη και την συνεργασία του Δήμου Αθηναίων, έργα, δωρεές στην τοπική κοινωνία που έχουν ευρεία αποδοχή από τους τοπικούς φορείς". 
Κύριε, έχετε απλά και μόνο τη συμφωνία του δημάρχου. Ούτε στο δημοτικό συμβούλιο δεν έχουν συζητηθεί οι δωρεές σας! Και σε ποιους τοπικούς φορείς αναφέρεστε; Μπορείτε να το διευκρινίσετε στο capital, που σίγουρα ενδιαφέρεται για την εγκυρότητά του; 

Όσα είναι σε παρενθέσεις είναι με Πηγή:
www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: