3.29.2013

Κλείνουν θέατρα, ανοίγουν οίκοι ανοχής

Πίσω από το Γκάζι, στη γειτονιά του δήμου Αθηναίων, ο τόπος γέμισε studio. Ξέρετε, τα σπίτια, τα μπουρδέλα εκσυγχρονισμένα. Λειτουγούν πίσω από τα άλλα εκσυγχρονισμένα καταστήματα. Αυτά της νύχτας. Με την πόρτα, το face control, τα τζίπ, τα ουίσκια.
Τα studio εξαπλώθηκαν. Κυρίως χωρίς άδεια λειτουργίας, επί δημαρχίας Κακλαμάνη και μετά επί δημαρχίας Καμίνη αυξήθηκαν, πέρασαν την Ιερά οδό και την οδό Αθηνών. Περικύκλωσαν σταδιακά, χωρίς κανείς να αναρωτηθεί ή να τα εμποδίσει τους δεκάδες μικρούς ή μεγάλους χώρους πολιτισμού και τέχνης στην περιοχή του Κεραμεικού, στο Γκάζι.

Τα studio σκασαν μύτη και στα περίχωρα της Ακαδημίας Πλάτωνα. Όλα τους, αν και χωμένα σε στενά, βλέπουν την Ακρόπολη. Όπως και οι δεκάδες χώροι πολιτισμού και τέχνης.
Σε αυτόν τον αγώνα επιβίωσης, studio χωρίς άδεια λειτουργίας, νυχτομάγαζα- σκυλάδικα χωρίς άδεια λειτουργίας εναντίον χώρων Πολιτισμού και τέχνης χωρίς άδεια λειτουργίας, το ΚΡΑΤΟΣ, η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ επέλεξε πλευρά.
Θα κλείσει τους χώρους Πολιτισμού, τους χώρους Τέχνης. Αρχίζοντας τη Δευτέρα με το θέατρο Ακαδήμεια στη γειτονιά της Ακαδημίας Πλάτωνα.
Έτσι βγάζει ρίζες ο φασισμός. Πρώτα γκρεμίζει θέατρα, μετά καίει βιβλία. Έπειτα έρχεται η σειρά των ανθρώπων.
Οι φθηνές δικαιολογίες των "υπεύθυνων αριστερών" ή αυτοχαρακτηριζόμενων δημοκρατικών για την "ευθύνη" του δήμου αν καταρρεύσει κάποιος χώρος, απλώς  μεγενθύνουν την ευθύνη τους. Δηλαδή στους οίκους ανοχής που λειτουργούν στην αυλή του δήμου, αν καταρρεύσει ένας τοίχος δεν έχουν ευθύνη; Ή εκεί καθαρίζει ο νταβατζής;
Η επιλογή τους να σφραγίσουν χώρους τέχνης τους κάνει υπόλογους. Βάζουν την υπογραφή τους στην παράδοση του κέντρου της Αθήνας στην υποβάθμιση.
Μ.Π.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό και αν είναι φασισμός. Δηλαδή μια φούχτα άνθρωποι που εμείς τους τοποθετήσαμε ( πόσο τυφλοί για να μην καταλάβουμε τους άδειους ) σε καρέκλες του Δημαρχιακού Μεγάρου επιβάλλουν τόσα χρόνια τις προτιμήσεις τους.
Εντάξει κύριοι, καταλάβαμε τις αδυναμίες σας, τα τετραπλασιάσατε , και πήρατε τόσο φόρα από την ευτυχία σας , που δεν μπορείτε πια να κρυφτείτε..
Φουκαράδες ποτέ δεν πήρατε έστω τα παιδιά σας , για να γνωρίσετε και να γνωρίσουν τα ωραία που προσφέρει ένα θεατρικό εργαστήρι σε παιδικές ψυχές.
Φτωχά πνεύματα , νεκρές ψυχές τι μέλλον έχουν στην Αθήνα μας?

ΟΜΗΡΟΣ

jeta είπε...

Έχω την εντύπωση ότι όσο πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές γίνονται όλο και πιο επικίνδυνοι , και θα γίνονται χειρότεροι όσο αντιστεκόμαστε στις κατάπτυστες επιλογές τους.
Έτσι λοιπόν σαν ναιναίκοι που είναι , τίτλο που τον απέκτησαν ευκόλως και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα , προστέθηκε και ο τίτλος των τιμητών των οίκων ανοχής.
Και όπως γνωρίζουμε όλοι εμείς , τους τιμητές των αισχρών, τους έφαγε το μαύρο σκοτάδι της Ιστορίας…… άγνωστη φυσικά για αυτά τα μπουλούκια.